Εκπληκτική συνταγή για ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μοσχοκάρυδο

Αυτή η συνταγή για ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μοσχοκάρυδο είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να απολαύσετε ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη. Τα πορτοκάλια και το μοσχοκάρυδο προσθέτουν μια γλυκιά και πικάντικη γεύση στο κοτόπουλο, δημιουργώντας ένα πιάτο που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι.

Λαχανόσουπα: Η νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα λατρέψετε

Συνταγή για ψητό κοτόπουλο με πορτοκάλι και μοσχοκάρυδο

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, ή περισσότερο για γεύση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ή περισσότερο για γεύση
  • 1 κίτρινο κρεμμύδι
  • 3 μεγάλα πορτοκάλια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Οδηγίες

Συνταγή για λαχταριστό κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σκουπίζουμε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσουμε την επιπλέον υγρασία.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  4. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε στη μέση και το κόβουμε σε λωρίδες.
  5. Κόβουμε δύο πορτοκάλια σε κύκλους.
  6. Ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο πορτοκάλι και κρατάμε τη φλούδα.
  7. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια στον πάτο ενός ταψιού.
  8. Στρώνουμε το πορτοκαλί κυκλικά πάνω από τα κρεμμύδια.
  9. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τα πορτοκάλια.
  10. Τοποθετούμε τις φλούδες πορτοκαλιού στην κοιλότητα του κοτόπουλου.
  11. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα λιώνοντας το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε μια κατσαρόλα.
  12. Προσθέτουμε το μέλι, το χυμό πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε μαζί.
  13. Βράζουμε ελαφρά μέχρι να πήξει ελαφρά η μαρινάδα, περίπου 2 λεπτά.
  14. Αφήνουμε τη μαρινάδα να κρυώσει για μερικά λεπτά και μετά τη ρίχνουμε πάνω στο κοτόπουλο. Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο για να απλώσουμε ομοιόμορφα τη μαρινάδα.
  15. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  16. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο. Πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου και αλείφουμε το κοτόπουλο με το υγρό μαγειρέματος. Εάν μέρη του κοτόπουλου σκουραίνουν πιο γρήγορα, καλύψτε με μεμβράνη για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ροδισμό.
  17. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  18. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές ακόμη φορές, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 74 βαθμοί Κελσίου.
  19. Αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για 15 λεπτά πριν το το σερβίρουμε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ