Λαχανόσουπα: Η νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα λατρέψετε

Η λαχανόσουπα είναι μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα.

Ποιοι δεν πρέπει να τρώνε λάχανο

Πρόκειται για μια σούπα που παρασκευάζεται με απλά υλικά, όπως λάχανο, κρεμμύδι, καρότο και ζωμό λαχανικών. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά, όπως πατάτες, ντομάτες ή πιπεριές.

Επίσης, η λαχανόσουπα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης C, του καλίου, του μαγνησίου και του ασβεστίου. Είναι επίσης χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά.

Τα οφέλη του λάχανου για την υγεία

  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Το λάχανο είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Μειώνει τη φλεγμονή: Το λάχανο περιέχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.
  • Βελτιώνει την πέψη: Το λάχανο είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
  • Βοήθα στην απώλεια βάρους: Το λάχανο είναι χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά, καθιστώντας το μια καλή επιλογή για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Συνταγή για νόστιμη και θρεπτική λαχανόσουπα

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κοτσάνια σέλινου, κομμένα σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ λάχανο , ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
  • 4 έως 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών, ανάλογα με το πόσο πηχτό ή ζωμό θέλετε
  • 1 με 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • ¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό χοντροκομμένο
  • τριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους, το καρότο και το σέλινο. Μαγειρεύουμε για 4 έως 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε για άλλο ένα λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το λάχανο και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και τις ντομάτες κομμένες σε κύβους και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά της αρεσκείας σας.
  5. Αποσύρουμε τη λαχανόσουπα από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό και το τριμμένο μαύρο πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε ξανά και μετά σερβίρουμε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ