Cheesecake με φράουλα χωρίς ψήσιμο: Η εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια

Το cheesecake (τσίζκεϊκ) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια στον κόσμο, αλλά η παρασκευή του μπορεί να είναι χρονοβόρα και απαιτητική. Το No-Bake Cheesecake με φράουλα είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να απολαύσουν ένα δροσιστικό και νόστιμο cheesecake χωρίς να αφιερώσουν πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Αυτή η συνταγή είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να τη φτιάξετε σε μόλις 10 λεπτά. Απλώς απλώστε μια βάση από μπισκότα, τοποθετήστε τη γέμιση και προσθέστε φράουλες. Στη συνέχεια, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε στο ψυγείο για να παγώσει για 2,5 ώρες.

Συνταγή για νόστιμο Cheesecake με φράουλα

Υλικά

  • 9 έως 10 μεγάλα μπισκότα, σπασμένα σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας + 1 φλιτζάνι ζάχαρη, μοιρασμένη
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • 2 φλιτζάνια τυρί κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι σαντιγί επικάλυψη
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα μπισκότα, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο στο μπλέντερ ή στον επεξεργαστή τροφίμων για να φτιάξετε μια κρούστα.
  2. Πιέζουμε το μείγμα κρούστας στον πάτο ενός ταψιού ή μιας φόρμας για γλυκά.
  3. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις φράουλες.
  4. Ανακατεύουμε τις φράουλες, το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το τυρί κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Αναμειγνύουμε το μείγμα της φράουλας με τη σαντιγί σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από την κρούστα από τα μπισκότα και απλώνουμε ομοιόμορφα.
  7. Καταψύχουμε για τουλάχιστον 2 ώρες και ξεπαγώνουμε για 30 λεπτά πριν κόψουμε και σερβίρουμε το γλυκό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ