Την απέλυσαν επειδή άργησε μία ώρα στην δουλειά – «Δεν έχω συνηθίσει να οδηγώ με χιόνι»

Μια μητέρα από το Αρκάνσας των ΗΠΆ ανέφερε ότι απολύθηκε επειδή εμφανίστηκε στην νέα δουλειά της με μία ώρα καθυστέρηση. Την προηγούμενη ημέρα μία σφοδρή χιονοθύελλα είχε σαρώσει την περιοχή.

Η Damita JoMama, αποκάλυψε την ιστορία και τα παράπονά της στο TikTok. Είπε ότι άφησε την προηγούμενη δουλειά της για να γίνει μέλος μιας «δημοφιλούς εταιρείας» με ασθενοφόρα. Η νέα εργασία είχε καλύτερη αμοιβή και παροχές που θα βοηθούσαν την ίδια και το παιδί της.

Την ημέρα που επρόκειτο να ξεκινήσει στη δουλειά το Αρκάνσας είχε χτυπηθεί από χιονοθύελλα, που άφησε πίσω της χιονισμένους δρόμους. Η πολιτεία δεν είχε ρίξει το απαιτούμενο αλάτι και γι’ αυτό οι δρόμοι ήταν απροσπέλαστοι.

«Η (σ.σ. οδός) Walmart κλείνει. Και η Walmart δεν κλείνει ποτέ» είπε η γυναίκα. Ωστόσο ήταν αποφασισμένη να φτάσει στην νέα της δουλειά και γι’ αυτό επέλεξε να περπατήσει μέσα στο χιόνι. Πήρε το τζιπ της μητέρας της προκειμένου να καταφέρει να προσεγγίσει την εργασία της.

«Δεν έχω συνηθίσει να οδηγώ στο χιόνι»

«Ποτέ δεν χρειάστηκε να οδηγήσω στο χιόνι στο παρελθόν, γιατί σε κάθε δουλειά που είχα πριν από αυτήν, πάντα έκλειναν όταν χιόνιζε», πρόσθεσε η γυναίκα.

Παρά το γεγονός ότι έκανε ό,τι μπορούσε η Damita JoMama η JoMama έφτασε με μία ώρα καθυστέρηση. Εξήγησε ότι δυσκολευόταν να οδηγήσει στο χιόνι και «τρόμαξε» καθώς περνούσε από τους χιονισμένους δρόμους.

Όταν έφτασε ήταν έτοιμη να ζητήσει «συγγνώμη» για την καθυστέρηση αλλά το νέο αφεντικό της δήλωσε ότι δεν τον ενδιέφερε γιατί άργησε. «Βασικά μου λέει: Εμείς μπορέσαμε να φτάσουμε εδώ. Εσύ γιατί δεν μπόρεσες να φτάσεις εδώ;» είπε η γυναίκα.

Εξήγησε στον νέο εργοδότη της ότι έπρεπε να μετακινηθεί στην δουλειά από ποιο μακριά αλλά δυσκολεύτηκε με το χιόνι στους δρόμους. «Λέω κάτι τέτοιο: Είναι εντάξει αυτό αλλά εγώ δεν έχω συνηθίσει να οδηγώ στο χιόνι. Έφτασα εδώ όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Διακινδύνευσα την ζωή μου για να έρθω εδώ για αυτή τη δουλειά», τόνισε η γυναίκα.

Το αφεντικό την κάλεσε στο γραφείο και της είπε ότι επειδή είχε καθυστερήσει έχασε μία απαραίτητη εκπαίδευση, την οποία δεν θα έκανε σε άλλη στιγμή. Ισχυρίστηκε ότι την αποκάλεσε «ψεύτρα» επειδή δεν τηλεφώνησε για να ενημερώσει ότι θα αργήσει.

Η γυναίκα δικαιολογήθηκε ότι δεν της είχαν δώσει το τηλέφωνο της εταιρείας. Ωστόσο το αφεντικό επέμεινε ότι σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνει η εταιρεία υπάρχει το τηλέφωνο της.

Την απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες

Στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι η εταιρεία δεν θα συνέχιζε την συνεργασία μαζί της και την οδήγησαν στην έξοδο. «Λέω: Είστε σοβαροί; Χιονίζει», είπε η Damita JoMama. Μάλιστα έδειξε και σε φωτογραφία τον δρόμο του σπιτιού της εκείνη την ημέρα που είχε καλυφθεί με χιόνι για να δείξει πόσο δύσκολο ήταν να φτάσει στη δουλειά.

«Για να μην μακρηγορώ λέω γαμ.. αυτή την δουλειά. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να πάρω πίσω την μου δουλειά», ανέφερε η γυναίκα.
Αρκετοί χρήστες, βέβαια, πήραν το μέρος της εταιρείας. «Έπρεπε να είχες φύγει νωρίτερα γνωρίζοντας ότι θα χιονίσει», έγραψε ένας χρήστης. Ένας άλλος την κατηγόρησε ότι έψαχνε να βρει δικαιολογίες επειδή άργησε.

Σε άλλο βίντεο η Damita JoMama εξήγησε ότι δεν περίμενε να μην υπάρξουν συνέπειες επειδή άργησε. Ωστόσο δεν περίμενε να απολυθεί. Επίσης μίλησε μα βαριά λόγια για την στάση του αφεντικού που της μίλησε «σαν να είμαι παιδί, με αποκάλεσε ψεύτρα και είχε αγενή στάση».

 

@swagger_waggon I’m still in shock but best believe HR is getting an email from me. #firedonmyfirstday #storytime #snowday #greenscreen ♬ original sound – DamitaJoMama

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ