Συνταγή για κεφτεδάκια λουκάνικου – Ένα ρετρό ορεκτικό που θα κάνει το επόμενο πάρτι σας αξέχαστο

Θεωρούμε την περίοδο των γιορτών ως την εποχή του χρόνου με τις περισσότερες συναθροίσεις και πάρτι. Ωστόσο, γιορτές και συγκεντρώσεις διοργανώνονται σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Συνταγή για σπιτικό πουρέ κολοκύθας

Υπάρχει το Πάσχα την άνοιξη, τα μπάρμπεκιου και τα πάρτι στην πισίνα το καλοκαίρι και οι εξορμήσεις σ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Για αυτό, αξίζει να έχετε μια λίστα με πιάτα-πασπαρτού, όπως εύκολα ορεκτικά και λαχταριστά finger food, για να τα ετοιμάζετε ανά πάσα στιγμή.

Ένα από τα αγαπημένα ορεκτικά είναι τα κλασικά κεφτεδάκια λουκάνικου. Αυτό το απλό, αλμυρό σνακ είναι εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του και εγγυημένα θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους, ανεξάρτητα από την περίσταση.

Συνταγή για burger με τραγανό κοτόπουλο στο air fyer

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για να φτιάξετε μια μερίδα στο σπίτι. Συμβουλή: Ετοιμάστε τα διπλάσια γιατί θα εξαφανιστούν αμέσως.

Τι είναι τα Sausage Balls;

Αυτό το ρετρό ορεκτικό υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Συνταγή για την τέλεια ομελέτα μέσα σε λίγα λεπτά από βραβευμένο με Michelin σεφ

Η απλή βάση του αποτελείται από μόλις τρία συστατικά—λουκάνικο, τυρί και μείγμα για μπισκότα (biscuit mix)—γεγονός που το έχει καταστήσει βασικό πιάτο για το σπίτι εδώ και χρόνια.

Ενώ πολλοί προσθέτουν τη δική τους πινελιά στην κλασική συνταγή, η ιδέα παραμένει η ίδια.

Τα κεφτεδάκια λουκάνικου και τυριού είναι εύκολα στην παρασκευή, μπορούν να προετοιμαστούν από πριν και είναι πάντα επιτυχία.

Τι να σερβίρετε με τα Sausage Balls;

Τα κεφτεδάκια λουκάνικου και τυριού είναι αλμυρά, με νότες γλυκύτητας ή πικάντικης γεύσης ανάλογα με τον τύπο λουκάνικου που χρησιμοποιείτε, οπότε συνδυάζονται καλά με μια ποικιλία από σάλτσες ντιπ.

Η σάλτσα ράντσο (ranch dressing), η σάλτσα μπάρμπεκιου και το κέσο (queso – σάλτσα τυριού) είναι μερικά από τα αγαπημένα. Άλλες προτάσεις είναι η σάλτσα μουστάρδας με μέλι (honey mustard) ή η μαρινάρα.

Μπορείτε να το ετοιμάσετε ως πιάτο για μπραντς ή «βραδινό-πρωινό» (brinner) μαζί με αβγά, και τα σερβίρω με σιρόπι σφενδάμου στο πλάι. Αν τα σερβίρετε ως φαγητό για πάρτι ή λιχουδιά, επιλέξτε μια καπνιστή σάλτσα μπάρμπεκιου και πικάντικη καστανή μουστάρδα.

Υλικά

  • Xοιρινό λουκάνικο
  • Παλαιωμένο τσένταρ
  • Μείγμα μπισκότων
  • Αποξηραμένο σχοινόπρασο
  • Γάλα

Πώς να φτιάξετε τα Sausage Balls

Προθερμάνετε τον φούρνο στους περίπου 175°C – 180°C με αέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το λουκάνικο, το τυρί, το σχοινόπρασο και το μείγμα για μπισκότα. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Εάν το μείγμα είναι πολύ ξηρό, προσθέστε γάλα λίγο-λίγο μέχρι να γίνει υγρό και να κολλάει μεταξύ του.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, πλάστε 20-24 μπαλάκια σε μέγεθος μπάλας του γκολφ και τοποθετήστε τα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά εσωτερικά. Σερβίρετε ζεστά με τις αγαπημένες σας σάλτσες.

Μπορώ να καταψύξω τα Sausage Balls;

Ναι! Φτιάξτε τα μπαλάκια λουκάνικου σύμφωνα με τη συνταγή, στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και καταψύξτε τα.

Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα προσθέσετε σε μια σακούλα αποθήκευσης τροφίμων και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη.

Όταν είστε έτοιμοι να τα ψήσετε, αφήστε τα να ξεπαγώσουν για περίπου 15 λεπτά και ψήστε τα.

Απαραίτητα Εργαλεία

  • Μεγάλο μπολ ανάμειξης
  • Σκουπ για μπισκότα
  • Γάντια λατέξ (προαιρετικά, αλλά βοηθούν πραγματικά να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας)
  • Ταψιά
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Οδοντογλυφίδες, για το σερβίρισμα

Οι καλύτερες συμβουλές για τα Sausage Balls

  • Μπορείτε να τα πλάσετε με τα χέρια, φορώντας γάντια, αλλά ένα μίξερ βάσης με το εξάρτημα ανάμειξης μπορεί να σας βοηθήσει.
  • Μην προσθέτετε το γάλα αμέσως.
  • Περιμένετε να δείτε πόσο υγρό είναι το μείγμα μόλις συνδυάσετε το λουκάνικο, το τυρί και το μείγμα για μπισκότα.
  • Μην χρησιμοποιήσετε τυρί τριμμένο σε σακούλα για αυτά.
  • Το φρεσκοτριμμένο τυρί θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας υγρής, αφράτης υφής.
  • Χρησιμοποιήστε καυτερό λουκάνικο για επιπλέον πικάντικη γεύση.
  • Ετοιμάστε τα για μπραντς ή «βραδινό-πρωινό» (brinner) με σιρόπι σφενδάμου για ντιπ.
  • Ένα σκουπ (κουτάλι) για μπισκότα κάνει το πλάσιμο των μπαλών πολύ πιο εύκολο. Κρατήστε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό κοντά για να βουτάτε το σκουπ, ώστε να μην κολλάει.
  • Το αντικολλητικό χαρτί είναι απαραίτητο κατά το ψήσιμο για να μην κολλήσουν και να διατηρήσουν τα μπαλάκια λουκάνικου το σχήμα τους. Αυτά μπορούν να φτιαχτούν από πριν, να καταψυχθούν και μετά να ψηθούν όταν είστε έτοιμοι.

Η καλύτερη συνταγή για Sausage Balls

Υλικά

  • 450 γραμμάρια παλαιωμένο τσένταρ σε κομμάτι, τριμμένο
  • 2 φλιτζάνια μείγμα για μπισκότα (biscuit mix), όπως Bisquick
  • 450 γραμμάρια χοιρινό λουκάνικο
  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο σχοινόπρασο (chives)
  • ¼ φλιτζανιού (περίπου 60 ml) γάλα, αν χρειαστεί
  • Σάλτσα μπάρμπεκιου, για το σερβίρισμα
  • Πικάντικη καστανή μουστάρδα, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
  • Στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το λουκάνικο, το τυρί και το μείγμα για μπισκότα.
  • Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε καλά.
  • Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά υγρό για να πάρει σχήμα, προσθέστε λίγο γάλα μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή σύσταση.
  • Πλάστε 24 μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί.
  • Ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Σερβίρετε ζεστά με σάλτσες ντιπ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK