Ποιον καλλιτέχνη θεωρεί γίγαντα της μουσικής ο Paul McCartney

Ο Paul McCartney θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών και βέβαια ήταν σημαντικό μέλος των Beatles, ένα συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, με περισσότερους από 600 εκατομμύρια δίσκων σε πωλήσεις παγκοσμίως. Μετά το τέλος της γκρουπ το 1970, ο McCartney άρχισε μια σόλο καριέρα και δούλεψε με άλλους ταλαντούχους μουσικούς, έναν από αυτούς τον χαρακτήρισε τον ως «μουσικό γίγαντα».

Ο Paul McCartney μας καλεί να δούμε αυτό το ντοκιμαντέρ για την επιβίωση του πλανήτη

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Τζάρβις Κόκερ στο Ινστιτούτο Παραστατικών Τεχνών του Λίβερπουλ το 2018, ο Paul McCartney ρωτήθηκε ποιος ήταν από όλους τους μουσικούς με τους οποίους συνεργάστηκε, αυτός που θαύμαζε περισσότερο. Απάντησε, κατ’ αρχήν κατονομάζοντας τους συνεργάτες του στους Beatles, αλλά στη συνέχεια αποκάλυψε ποιος ήταν εκτός από αυτούς που θαυμάζει περισσότερο: πρόκειται για τον Stevie Wonder, τον οποίο θεωρεί σπουδαίο συνθέτη, τραγουδιστή και μουσικό και ο οποίος – όπως είπε – νιώθει πολύ άνετα στο πιάνο, αλλά και με τη φυσαρμόνικα ακόμη και τα ντραμς. “Ναι, είναι εξαιρετικός ντράμερ. Δούλεψα μαζί του, κάναμε τον δίσκο “Ebony & Ivory” το 1982″.

Μοναδική συλλογή με ογδόντα 45άρια βινυλίου βγάζει ο Paul McCartney

Σε εκείνη την συνέντευξη ο Paul αποκάλυψε και πως τον έστησε ο Stevie, που τον περίμενε για φαγητό. “Είχαμε πάει στο Μονσεράτ, που ήταν το στούντιο του Τζορτζ Μάρτιν στην Καραϊβική και δουλεύαμε εκεί. Ήταν θυμάμαι Κυριακή, είχαμε ρεπό και η σύζυγός μου Λίντα είπε: “Κάλεσε τον Stevie, θα μαγειρέψω μεσημεριανό”. Οπότε είπα, “Τέλεια!”, του τηλεφώνησα και του είπα: “Γεια σου Stevie, θες να έρθεις για μεσημεριανό;” Εκείνος μου απάντησε: “Ναι, φίλε. Βέβαια βέβαια”. Οπότε είπα “Γύρω στις δύο;”.

Έτσι λοιπόν η Λίντα άρχισε να μαγειρεύει. Η ώρα είχε πάει τρεις και ο Stevie δεν είχε εμφανιστεί, οπότε είπα “καλύτερα να του τηλεφωνήσω”. “Γεια σου Stevie, τι κάνεις, φίλε; Τι συμβαίνει; Έρχεσαι;” και απάντησε “Ναι, ναι. Μόλις βγαίνω από την πόρτα, θα είμαι εκεί σε δύο δευτερόλεπτα”. Τελικά εμφανίστηκε στις… 10 το βράδυ. Αλλά ο Stevie Wonder είναι τόσο σπουδαίος καλλιτέχνης, που δεν μπορείς να του πεις “Ε, τι ώρα είναι αυτή;”. Έτσι τελικά είχαμε ένα υπέροχο δείπνο!”

Bruce Springsteen και Jon Bon Jovi τίμησαν τον Paul McCartney για τα γενέθλιά του

Το κομμάτι που βγήκε από εκείνη την ιστορική συνεργασία είναι ένας ύμνος κατά του ρατσισμού! Το 2010 οι δύο καλλιτέχνες έπαιξαν live το τραγούδι στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, για τρεις ώρες, από τις 10 μ.μ. μέχρι την 1 π.μ., ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “Round Midnight, όπως έλεγε και η Ella Fitzgerald”, με πολλή και καλή μουσική). Twitter:@IosifAvramoglou Facebook.com/avramoglou Instagram:mus1cguru

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ