Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την περιοχή; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Πολλοί νομίζουν πως ξέρουν καλά την Αθήνα. Είτε γιατί μένουν χρόνια στην πρωτεύουσα, είτε γιατί έχουν σεργιανίσει στους πολυσύχναστους δρόμους και στα γραφικά σοκάκια του κέντρου της, έχουν την αίσθηση πως γνωρίζουν την πόλη όπως την παλάμη τους.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την συνοικία; Είναι από τις πιο γνωστές

Ωστόσο, αν κάποιος ξεφυλλίσει ένα άλμπουμ με παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες της Αθήνας θα διαπιστώσει πως το «πρόσωπο» της πρωτεύουσας έχει αλλάξει πάρα πολύ στο πέρασμα των αιώνων.

Ακόμα και οι πιο γνωστές περιοχές, οι πιο δημοφιλείς συνοικίες και τα πιο αναγνωρίσιμα σημεία της Αθήνας δεν θυμίζουν σε τίποτα σχεδόν την πόλη του 1960 ή και νωρίτερα.

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την πλατεία; Είναι από τις πιο γνωστές

Η παρακάτω φωτογραφία αποδεικνύει το πόσο πολύ έχει αλλάξει η Αθήνα.

Μπορείς να αναγνωρίσεις ποια πολύ γνωστή περιοχή του κέντρου φαίνεται στη φωτογραφία;

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Σίγουρα έχεις περάσει από εκεί

Κοίταξε καλά την εικόνα. Σου θυμίζει κάτι;

Αν δεις την απάντηση, δεν θα πιστεύεις πόσο έχει αλλάξει η περιοχή με τα χρόνια.

Η λύση στο κουίζ για την παλιά Αθήνα

Στη φωτογραφία, η οποία αποτελεί μέρος του πλούσιου αρχείου της ΕΡΤ και της συλλογής «Πέτρου Πουλίδη», φαίνεται το Μοναστηράκι. Συγκεκριμένα διακρίνονται καταστήματα σε ξύλινα παραπήγματα.

Το Μοναστηράκι είναι μια πολυσύχναστη περιοχή με πολλά αξιοθέατα, όπως τα ερείπια της Βιβλιοθήκης του Αδριανού, η Αρχαία Αγορά της Αθήνας και η αναστηλωμένη Στοά του Αττάλου, όπου στεγάζεται και ένα μουσείο με αθηναϊκά εκθέματα.

Μέχρι και σήμερα, η υπαίθρια αγορά του Μοναστηρακίου αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους Αθηναίους και έχει καταστήματα με παραδοσιακά σαπούνια, χειροποίητα σανδάλια και αναμνηστικά μπλουζάκια.

Οι δρόμοι της περιοχής είναι γεμάτοι παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια, πολλά από τα οποία έχουν θέα στην Ακρόπολη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ