Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστά σνίτσελ με μοτσαρέλα και σάλτσα μουστάρδας

Ανακαλύψτε το μυστικό για τέλεια σνίτσελ με μοτσαρέλα που λιώνουν στο στόμα. Με διπλή τραγανή κρούστα και πλούσια κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας, αυτό το πιάτο θα σας ενθουσιάσει.

Πανεύκολη συνταγή για νόστιμα και θρεπτικά λαζάνια με σπανάκι

Ακολουθήστε μερικές συμβουλές για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα.

  • Διπλή κρούστα για απόλυτη τραγανότητα: Για μέγιστη τραγανότητα, η διπλή κρούστα είναι απαραίτητη. Αφού κάτω από τη φρυγανιά υπάρχει μόνο το μαλακό τυρί, η διπλή κρούστα το “κλειδώνει” μέσα και δημιουργεί ένα τραγανό φράγμα κατά το τηγάνισμα. Η εξωτερική επίστρωση σκληραίνει, προσφέροντας προστασία στο τυρί ώστε να λιώσει ομοιόμορφα.
  • Η κατάψυξη είναι σημαντική: Είτε επιλέξετε διπλή κρούστα είτε όχι, η μοτσαρέλα για να σκληρύνει, πρέπει να τοποθετηθεί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το τηγάνισμα. Διαφορετικά το αποτέλεσμα θα είναι απογοητευτικό. Τοποθετήστε τα κομμάτια της μοτσαρέλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Η σάλτσα κάνει τη διαφορά: Μπορείτε να σερβίρετε το σνίτσελ με αλάτι και λεμόνι. Όμως η κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας απογειώνει τη γεύση. Η συνταγή περιλαμβάνει μια σάλτσα με πικάντικη μουστάρδα, σκόρδο και κρεμμύδια, δίνοντας μια πινελιά γερμανικής επιρροής. Αλλά φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε σάλτσα μανιταριών ή άλλη μαρινάρα της αρεσκείας σας.
  • Συντήρηση: Τα σνίτσελ με μοτσαρέλα είναι ιδανικά για γεύμα ή σνακ. Παγώστε τα σε μερίδες, τοποθετημένα τυλιγμένα με λαδόκολλα σε αεροστεγές δοχείο ή σε μια σακούλα, για έως και 1 μήνα. Βγάλτε τα από την κατάψυξη πριν το τηγάνισμα. Αν τα τηγανίσετε εκ των προτέρων, αφήστε τα να κρυώσουν και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο. Ζεστάνετε τα ξανά στο φούρνο στους 175°C ή στην τοστιέρα μέχρι να μαλακώσουν.

Υλικά για τη συνταγή

Για το σνίτσελ με μοτσαρέλα:

Συνταγή για απολαυστικό σπιτικό γύρο με πατάτες και τζατζίκι
  • 1 φλιτζάνι (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια (150 γρ.) panko
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • 500 γρ. μοτσαρέλα με μερικώς αποβουτυρωμένο γάλα

Για τη σάλτσα και τη συναρμολόγηση:

  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι (ή περισσότερο) κρέμα γάλακτος πλήρους λίπους
  • 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα
  • 4 φλιτζάνια φυτικό λάδι
  • Χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικό)
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής

Βήμα 1: Η τέλεια κρούστα

Συνταγή για πατατοσαλάτα με φασόλια και ντρέσινγκ γιαουρτιού
  1. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ μεσαίου βάθους.
  2. Σε άλλο μπολ μεσαίου βάθους, χτυπήστε καλά τα αυγά.
  3. Σε ένα τρίτο μπολ μεσαίου βάθους, πασπαλίστε την τριμμένη φρυγανιά με αλάτι.

Βήμα 2: Επικάλυψη με τυρί και ψήσιμο

  1. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε 4 φέτες.
  2. Αλευρώστε κάθε φέτα, αφαιρώντας το περίσσιο αλεύρι.
  3. Βουτήξτε τη φέτα στο αυγό, αφήνοντας το περίσσιο υγρό να στάξει.
  4. Πανάρετε τη φέτα με τριμμένη φρυγανιά, πιέζοντας για να κολλήσει καλά.
  5. Επαναλάβετε το βήμα 3 και 4 με δεύτερο στρώμα αυγού και τριμμένης φρυγανιάς.
  6. Τοποθετήστε τις φέτες σε λαδόκολλα και καταψύξτε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως και 24 ώρες.

Βήμα 3: Κρεμώδης σάλτσα μουστάρδας

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  2. Προσθέστε σκόρδο και κρεμμύδια, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να αφρίσει, για περίπου 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να πήξει, σε μέτρια φωτιά.
  5. Ανακατέψτε τη μουστάρδα και αποσύρετε από τη φωτιά.
  6. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Βήμα 4: Τηγάνισμα και σερβίρισμα

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Τηγανίστε τη μοτσαρέλα ανά 2 φέτες γυρίζοντας, μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανή, για 2-3 λεπτά ανά πλευρά.
  3. Μεταφέρετε τις φέτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε.
  4. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες.
  5. Σερβίρετε το σνίτσελ με μοτσαρέλα σε πιάτα. Διακοσμήστε με μαϊντανό (προαιρετικά).
  6. Σερβίρετε με τη σάλτσα μουστάρδας και φέτες λεμονιού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ