«Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου μου, είμαι έτοιμος να κάνω σχέση» – Η ανησυχία για την αντίδραση της οικογένειας της

Ένας χρήστης αναζητά συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει στη ζωή του. Ο άνδρας έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο, πριν από δύο χρόνια, και τώρα είναι έτοιμος να γνωρίσει κάποια άλλη γυναίκα, αλλά φοβάται την αντίδραση από τους συγγενείς της.

Είναι έγκυος και ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της είχε δεσμό με την μητέρα της επί 22 χρόνια – «Τα αδέλφια μου, ίσως είναι παιδιά του»

«Πάνε δύο χρόνια από τον θάνατο της  υπέροχης γυναίκας μου, η οποία πέθανε έπειτα από μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο. Γνωριστήκαμε όταν ήμασταν 18 ετών και μείναμε μαζί για τριάντα χρόνια, μέχρι τον θάνατό της. Έχουμε δύο παιδιά μαζί, 20 και 23 ετών, που έχουν φτιάξει τη ζωή τους και ζουν σε διαφορετικές πόλεις. Είμαι μόλις 50 ετών και θέλω ν’ αρχίσω να ζω ξανά τη ζωή  μου, όμως ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσω να έχω κοινωνική ζωή και να σκέφτομαι την πιθανότητα μίας σοβαρής σχέσης;» περιγράφει.

«Έχω αρχίσει να βγαίνω διστακτικά με κάποιες γυναίκες, αλλά δεν έγινε τίποτα σοβαρό. Για να πω την αλήθεια, τα παιδιά μου δεν ενθουσιάστηκαν, κάτι που με αποθάρρυνε απ’ το να συνεχίσω» αποκαλύπτει ο 50χρονος.

«Ο πρώην σύζυγός μου θέλει να αλλάξω το επίθετό μου» – Το τελεσίγραφο λόγω της νέας συντρόφου του

«Είμαι μόλις 50 ετών»

«Επίσης, οι φίλοι και οι συγγενείς μου είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί μαζί μου (μάλλον υπερπροστατευτικοί),  με την έννοια ότι ανακατεύονται πολύ στη ζωή μου και θέλουν να τα ξέρουν όλα, πού πηγαίνω και ποια γνωρίζω. Ο θάνατος της γυναίκας μου, μου στοίχισε βαριά, και γνωρίζω ότι το κάνουν από ειλικρινές ενδιαφέρον καθώς και ότι θα είναι πάντα στο πλάι μου να με στηρίζουν. Πρέπει όμως να βρω έναν τρόπο να τους πω να μην ανακατεύονται, χωρίς να θυμώσουν. Έχετε καμιά ιδέα;».

«Είσαι σε καλό δρόμο»

«Αρχικά, είσαι σε καλό δρόμο. Συνέχισε. Το πένθος είναι μία φυσιολογική διαδικασία και οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το πως  μπορεί να ξεκινήσει μία νέα σχέση μετά την απώλεια και το πένθος» απάντησε η ειδικός στη στήλη της Mirror.

«Εφόσον εσύ είσαι εκείνος που το περνά, εξαρτάται από εσένα και μόνο η οποιαδήποτε απόφαση. Το ότι θα γνωρίσεις και θα ερωτευτείς κάποια άλλη γυναίκα, δεν μειώνει την αγάπη που ένιωσες για τη γυναίκα σου, ούτε το γεγονός ότι μοιραστήκατε τη ζωή σας. Αν, δυο χρόνια μετά, η οικογένεια και οι φίλοι σου δυσκολεύονται να το αποδεχτούν, τότε κρίμα, αλλά εσύ δεν πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζωή σου. Άλλωστε, είναι εύκολο για όλους τους άλλους-ακόμη και τα παιδιά σου, να έχουν άποψη για το τι πρέπει να κάνεις, αφού δεν είναι εκείνοι που υποφέρουν από την μοναξιά».

«Στο κάτω-κάτω, δεν είναι ανάγκη να δίνεις λογαριασμό για την κάθε σου κίνηση και, αν κάποιος ρωτήσει, πες του ότι εκτιμάς τη στήριξη και την ανησυχία  του, αλλά ότι σου αξίζει να έχεις την ευκαιρία να προχωρήσεις τη ζωή σου»

«Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά σου. Είναι ευαίσθητο θέμα και μπορεί να νιώθουν περίεργα να σε βλέπουν με μία άλλη γυναίκα, όμως ελπίζω να θέλουν να σε βλέπουν χαρούμενο και να μπορέσουν να είναι ανοιχτοί όταν έρθει στη ζωή σου κάποια ξεχωριστή γυναίκα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ