«Ο πρώην σύζυγός μου θέλει να αλλάξω το επίθετό μου» – Το τελεσίγραφο λόγω της νέας συντρόφου του

Η 39χρονη γυναίκα εξηγεί σε ανάρτησή της στο Reddit ότι ο πρώην σύζυγός της πλέον έχει δεσμό με μία 24χρονη και είναι σε διαμάχη με αφορμή του επίθετό της. Ο πρώην της, απαιτεί από εκείνη να μην φέρει πια το επίθετό του και να επιστρέψει στο πατρικό της επειδή η τωρινή του σύντροφος ζηλεύει.

Έμαθε ότι η σύντροφός του δεν μπορεί να κάνει παιδιά και εξοργίστηκε που του το είχε κρύψει – «Μου είπε ότι χαράμισε 2 χρόνια από τη ζωή του»

“Τα πηγαίναμε μία χαρά μέχρι που εμφανίστηκε η νέα του σύντροφος”

Περιγράφοντας την κατάσταση, η 39χρονη γυναίκα λέει ότι, χώρισε από τον 38χρονο σύζυγό της, αφού μεγαλώνοντας άλλαξαν οι προτεραιότητές τους. Ήταν μία αμοιβαία απόφαση. Το ζευγάρι ήταν μαζί για 12 χρόνια.

Οι πρώην σύζυγοι, έχουν τη συνεπιμέλεια των τριών παιδιών τους και, όλα ήταν καλά μέχρι τη στιγμή που ο πρώην σύζυγος έκανε δεσμό με μία 24χρονη.  Από τη στιγμή που αρραβωνιάστηκε απαιτεί από την 39χρονη να αλλάξει το επίθετό της, επειδή δεν αρέσει στην μέλλουσα γυναίκα του. Η πρώην σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών ωστόσο, δεν θέλει ν’ αλλάξει το επίθετό της και θέλει να εξακολουθήσει να έχει το ίδιο επίθετο με τα παιδιά της.

9 «σιωπηλά» σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας δεν είναι έτοιμος για οικογένεια

“Μήπως έχω άδικο;”

Αφού ανέβασε την ανάρτησή της στο forum, οι υπόλοιποι αναγνώστες μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με την κατάσταση, και αρκετοί την υποστηρίζουν και κατηγορούν τον πρώην άνδρα της ότι είναι παράλογος.

Η αρχική ανάρτηση έγραφε: «Ο πρώην άντρας μου έβγαινε με την 24χρονη γυναίκα για τρία χρόνια. Ο πρώην μου και εγώ ήμασταν παντρεμένοι για 12 χρόνια και έχουμε χωρίσει εδώ και 5 χρόνια. Τα τρία παιδιά μας είναι πλέον στην εφηβεία. Ο λόγος του διαζυγίου μας, ήταν επειδή παντρευτήκαμε πολύ νέοι και, μεγαλώνοντας αλλάξαμε ως άνθρωποι. Το διαζύγιο ήταν κοινή απόφαση, και συμφωνήσαμε ότι προτεραιότητα θα έχουν τα παιδιά μας, μέχρι τη στιγμή που έμεινε μαζί του η φιλενάδα του».

«Ενώ μέχρι τότε πηγαίναμε μαζί διακοπές, σε αγώνες των παιδιών, σε γενέθλια. Ήμουν πάντα ευγενική με τη σύντροφό του, παρά το ότι τα παιδιά δεν τη συμπαθούσαν και έβλεπαν τον πατέρα τους να φέρεται διαφορετικά όταν είναι μαζί της» σημειώνει.

Επίσης, η μητέρα είπε ότι ο πρώην σύζυγός της, της ομολόγησε από νωρίς ότι η νέα του σύντροφος δεν τη συμπαθούσε επειδή ένιωθε να απειλείται.

Όταν ο άνδρας έκανε πρόταση γάμου στη νέα του σύντροφο, τα περασμένα Χριστούγεννα, τα παιδιά τους δεν ενθουσιάστηκαν καθόλου και ακόμη περισσότερο επειδή δεν τα είχε ρωτήσει προηγουμένως. Η αρραβωνιαστικιά του όμως απαιτεί από την πρώην σύζυγο να αλλάξει το επίθετό της πριν γίνει ο γάμος του χρόνου, επειδή δεν θέλει να έχει το ίδιο επίθετο μ’ αυτήν.

“Μού έδωσε διορία έναν χρόνο να αλλάξω επίθετο”

Η γυναίκα εξήγησε: «Με κάλεσε χθες ο πρώην μου για με ενημερώσει ότι έχω διορία έναν χρόνο ν’ αλλάξω το επίθετό μου επειδή η σύντροφός του δεν θέλει να έχει το ίδιο επίθετο με την πρώην σύζυγο του άνδρα της».

«Του απάντησα ότι στο διαζύγιό μας έχουμε συμφωνήσει ότι μπορώ να κρατήσω το επίθετό του, εκτός αν θελήσω να το αλλάξω. Επίσης του είπα ότι θέλω τα παιδιά μας να διατηρήσουν το όνομά του. Μού είπε ότι είμαι παράλογη και ότι αρνούμαι να δω ότι θα του προκαλέσω δυσκολίες στα οικονομικά του. Επίσης, του είπα ότι δεν το βλέπω με τον ανώριμο τρόπο που το βλέπει εκείνος. Με παρότρυνε να ρωτήσω οποιονδήποτε τρίτο για να δω ότι έχω άδικο».

Έτσι, η γυναίκα ζητούσε τη γνώμη των χρηστών για το αν τελικά είναι παράλογη που δεν θέλει να κάνει αυτό που της ζητά.

Οι περισσότεροι αναγνώστες στήριζαν τη γυναίκα και συμφωνούσαν ότι η αρραβωνιαστικιά ξεπερνά τα όρια ζητώντας της να αλλάξει τ’ όνομά της, το οποίο είναι το ίδιο με των παιδιών της.

Ένας σχολιαστής έγραψε: «Πρέπει να πάρει είδηση ότι δεν είναι δικό του το επίθετο, είναι πλέον και δικό σου. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι στον κόσμο με το ίδιο επίθετο. Ας το ξεπεράσει».

Κάποιος άλλος πρότεινε: «Πολύ απλή λύση. Μπορεί να πάρει το επίθετο της αρραβωνιαστικιάς του».

«Γύρισέ το και πες του ότι εσύ νιώθεις άβολα που η αρραβωνιαστικιά του θα έχει το ίδιο επίθετο με τα παιδιά σου» σχολίασε άλλος.

«Την επόμενη φορά που θα σού πει ότι φέρεσαι παράλογα, πες του ότι χρησιμοποιείς νόμιμα το επίθετό του, πράγμα που θα συνεχίσεις να κάνεις όσο θεωρείς σκόπιμο» πρόσθεσε νέος χρήστης.

Ένας πέμπτος ανέφερε: «Δεν είναι πλέον αποκλειστικά δικό του όνομα, αλλά και δικό σου. Τώρα αν δεν αρέσει στην αρραβωνιαστικιά του που θα έχετε το ίδιο επίθετο, πρόβλημά της».

«Δεν είναι υποχρεωμένη ν’ αλλάξει το επίθετό της. Ή μάλλον μπορούν να το αλλάξουν και οι δύο και να το κάνουν ‘κλαψιάρηδες’. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να σ’ αναγκάζει ν’ αλλάξεις το επίθετό σου. Τα συναισθήματά σου έχουν ακριβώς την ίδια αξία με τα δικά της.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ