Αυτή είναι η χειρότερη στάση ύπνου για την πλάτη, σύμφωνα με viral βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που ανέβηκε στο TikTok σχετικά με την χειρότερη στάση που υπάρχει για τον ύπνο. Προφανώς, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τις συμβουλές που δίνονται μέσω social media, όμως αυτό το viral βίντεο θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει και την έγκριση των ειδικών.

Ο James Leinhardt, ιδρυτής της Levitex, είναι όπως λέει εξειδικευμένος σε θέματα ύπνου. Στο βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok υποστηρίζει ότι το να κοιμάσαι μπρούμυτα, με το ένα πόδι ελαφρώς λυγισμένο και τεντωμένο προς τα έξω είναι η χειρότερη στάση για ύπνο. «Γυρίζεις τον λαιμό σου, στριφογυρίζεις, σηκώνεις το κεφάλι σου ψηλά, παλεύεις με όλες τις φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής σου στήλης», εξήγησε ο Leinhardt.

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει εκατομμύρια προβολές, με την πλειονότητα των σχολιαστών να σοκάρονται και να αρνούνται να αποδεχθούν ότι η αγαπημένη τους στάση ύπνου είναι και η χειρότερη. Ο Leinhardt συνεχίζει να επισημαίνει ότι αυτή η θέση δεν είναι πραγματικά άνετη. Είναι ακριβώς αυτό που έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι. Στο τέλος του βίντεο βγάζει έναν σκελετό, δείχνει τη θέση του στο κρεβάτι και ρωτά: “Σας φαίνεται άνετο;”

Είναι αυτή χειρότερη στάση για τον ύπνο; Δείτε το βίντεο

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound – Levitex

Οι άνθρωποι έσπευσαν να αποδοκιμάσουν τη συμβουλή του.  «Είναι άνετη στάση. Αν δεν ήταν, δεν θα την είχα συνηθίσει εξαρχής», απάντησε κάποιος στην ερώτηση που έθεσε.

Κάποια στιγμή ένας χρήστης του TikTok τον ρώτησε πώς πρέπει να κοιμάται, με τον Leinhardt να ανεβάζει ένα νέο βίντεο στο οποίο εξηγεί πώς να αλλάξεις τη συνήθειά σου να κοιμάσαι μπρούμυτα και να κοιμάσαι στο πλάι.

Η λύση για τον ύπνο με τα 3 μαξιλάρια

Η λύση που προτείνει είναι να χρησιμοποιείς μαξιλάρια προς όφελός σου, συγκεκριμένα τρία, ένα για το κεφάλι σου, ένα ανάμεσα στα γόνατα και τους αστραγάλους σου και ένα για να το αγκαλιάζεις.

@levitex Replying to @polliprissipnts ♬ original sound – Levitex


Για άλλη μια φορά οι άνθρωποι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους, φτάνοντας στο σημείο να τον αποκαλέσουν «Γκόρντον Ράμσεϊ του ύπνου».

Παρά το γεγονός ότι ο Leinhardt δεν κέρδισε τις καρδιές των χρηστών του TikTok, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τι λένε οι ειδικοί για τη συμβουλή του.

Ο Δρ Ramit Singh Sambyal συμφώνησε με τη συμβουλή του Leinhardt, λέγοντας: «Η χειρότερη στάση ύπνου είναι αναμφίβολα να κοιμάσαι μπρούμυτα με τα πόδια ψηλά». Ακριβώς όπως στο βίντεο, ο Sambyal εξήγησε ότι η στάση αυτή επιβαρύνει τον αυχένα και το κάτω μέρος της πλάτης, επειδή είναι μια αφύσικη στάση για τη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα σας, ενώ το να γυρίζετε το κεφάλι σας για πολλή ώρα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και πόνο.

Ο ειδικός στο Sleepopolis και φυσιοθεραπευτής Δρ. Keith Poorbaugh εξήγησε ότι υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον ποιοτικό ύπνο: ευθυγράμμιση, αναπνοή και άνεση. Θέλετε πρώτα να βεβαιωθείτε ότι η σπονδυλική σας στήλη είναι σε ουδέτερη γραμμή, από τους ώμους έως τους γοφούς, κάτι που θα βοηθήσει στο άνοιγμα των ρινικών οδών και αεραγωγών. Μόλις το καταλάβετε, η άνεση είναι το κλειδί. Εάν η τρέχουσα θέση ύπνου σας δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις αυτές, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσετε μια νέα προσέγγιση στον ύπνο.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πειραματιστείτε με μια νέα στάση ύπνου; Η συμβουλή του Sambyal είναι να χρησιμοποιείτε ένα μαξιλάρι σώματος ή σφήνα που μπορεί να στηρίξει τον λαιμό και την πλάτη σας σε διαφορετικές θέσεις.  Ένα στρώμα με πολλαπλά layers αφρού μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της άνεσης όταν δοκιμάζετε νέες θέσεις ή ένα ρυθμιζόμενο πλαίσιο κρεβατιού για να ρυθμίσετε την κλίση ή το ύψος μπορεί επίσης να βοηθήσει σε αυτή τη μετάβαση, εξηγεί ο Sambyal.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να ακούτε το σώμα σας: εάν μια στάση ύπνου προκαλεί πόνο ή δυσφορία, αλλάξτε τη μέχρι να βρείτε τη σωστή θέση για εσάς.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ