Τα 5 κόλπα που χρησιμοποιούν οι νάρκισσοι στους καβγάδες – «Mην πέσετε στην παγίδα τους»

Η Dr Annie Zimmerman, μια ψυχαναλύτρια που έχει λογαριασμό στο TikTok με το όνομα «your_pocket_therapist» («ψυχαναλύτρια τσέπης»), αποκάλυψε τα πέντε σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι μαλώνετε με έναν νάρκισσο.

«Το να έχεις μια υγιή λογομαχία ή μια υγιή σύγκρουση με έναν νάρκισσο είναι σχεδόν αδύνατο. Δεν μπορείς να επιχειρηματολογήσεις με έναν νάρκισσο επειδή τείνουν να ασχολούνται με μία από αυτές τις τεχνικές» τόνισε η Dr Annie Zimmerman.

Σε ένα βίντεο 41 δευτερολέπτων στο TikTok, η ψυχαναλύτρια απαριθμεί όλα τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς που εμφανίζουν οι νάρκισσοι όταν βρίσκονται σε έναν διαπληκτισμό. «Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να καταλάβετε εάν κάποιος είναι νάρκισσος ή έχει ναρκισσιστικές τάσεις είναι να παρατηρήσετε τον τρόπο με τον οποίο διαφωνούν», αποκάλυψε η Dr. Zimmerman.

Η άρνηση είναι το πρώτο red flag ότι βρίσκεσαι απέναντι σε έναν νάρκισσο. «Τείνουν να αρνούνται τον ρόλο τους σε οτιδήποτε. Δεν είναι σε θέση να αναλάβουν την ευθύνη και οποιαδήποτε συγγνώμη θα είναι ανούσια ή επιφανειακή» ανέφερε η ψυχαναλύτρια.

Μια άλλη «ναρκισσιστική προειδοποίηση» είναι εάν το άτομο εκτρέπει τη συνομιλία. Η Dr. Zimmerman εξήγησε ότι ο νάρκισσος θα μετατοπίσει τη συζήτηση σε εσάς αντί για τον εαυτό του και θα επισημάνει τις ανασφάλειές σας. «Ξαφνικά, θα βρεθείτε να μιλάτε για τα ελαττώματά σας».

Επισημαίνει επίσης ότι αν ο πιθανός νάρκισσος προσπαθήσει να παίξει το θύμα, πρέπει να προσέξετε διότι συχνά θα εκνευριστεί και θα σας κάνει να πιστεύετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος.

«Κάποιες συγκρούσεις μπορεί να γίνουν πολύ έντονες όταν ο εγωιστής προσπαθεί να χειραγωγήσει την κατάσταση, κάνοντάς σας να πιστεύετε ότι είστε το πρόβλημα που θέσατε ένα θέμα», συνέχισε ο Dr. Zimmerman.

Ολοκληρώνει το βίντεο με το πέμπτο red flag, το οποίο είναι όταν ένα άτομο προσπαθεί να «επιτεθεί και να γίνει επιθετικό και αμυντικό ταυτόχρονα».

 

@your_pocket_therapist Argument styles that are signs of narcissism #narcissist #narcissistic #abuseawareness #arguments #relationships ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

«Σήμερα έμαθα ότι είμαι νάρκισσος χωρίς να το καταλάβω. Τα κάνω όλα αυτά, αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου ως κακό άνθρωπο», ομολόγησε ένα άτομο κάτω από το βίντεο. «Η μαμά μου είναι νάρκισσος και κανείς δεν μπορεί να το δει εκτός από εμένα», παραδέχτηκε ένας άλλος.

«Διδάξτε μας ΠΩΣ να μαλώνουμε με έναν νάρκισσο. Ποια είναι τα 5 σημάδια μιας υγιούς λογομαχίας;», ζήτησε ένας άλλος χρήστης.

Πηγή: FOXreport.gr

Οι 10 καλύτερες κωμωδίες που υπάρχουν τώρα στο Netflix – Από το Life of Brian μέχρι το… American Made

Πρέπει να ανησυχείτε εάν παίζετε με το κινητό σας ενώ κάθεστε στην τουαλέτα; Οι ειδικοί απαντούν

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ