Αυτά είναι τα 5 ζώδια που υψώνουν τείχη για να μην πληγωθούν

Η πλοήγηση στον κόσμο των συναισθημάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα καρδιάς. Και σε αυτή τη διαδικασία τα ζώδια ίσως παίζουν κάποιον ρόλο.

Αυτά είναι τα 5 ζώδια που αγαπούν άνευ όρων σε μια σχέση

Όλοι έχουμε διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης των συναισθημάτων και για μερικούς από εμάς, το χτίσιμο συναισθηματικών τειχών είναι ο βασικός αμυντικός μηχανισμός μας. Δεν έχει να κάνει με το να είσαι ψυχρός ή απόμακρος, αλλά μάλλον σχετίζεται με την αυτοσυντήρηση.

Ποια ζώδια είναι γνωστό ότι υψώνουν ψηλά συναισθηματικά τείχη για να προστατευτούν; Ίσως εκπλαγείτε με την απάντηση.

Τα 4 πιο δυναμικά ζώδια με ακαταμάχητη γοητεία – Σε «μαγνητίζουν» αμέσως

Τα ζώδια που υψώνουν συναισθηματικά τείχη για να μην πληγωθούν

  • Αιγόκερως
  • Σκορπιός
  • Παρθένος
  • Υδροχόος
  • Καρκίνος

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι γνωστοί για την πρακτική και πειθαρχημένη φύση τους.  Αυτά τα άτομα τείνουν να είναι συναισθηματικά συγκρατημένα, συχνά επιλέγουν να κρατούν τα συναισθήματά τους για τον εαυτό τους αντί να τα μοιράζονται ανοιχτά.

Αυτό δεν συμβαίνει επειδή τους λείπουν συναισθήματα ή δεν αισθάνονται τόσο βαθιά αισθήματα – το αντίθετο.  Οι Αιγόκεροι έχουν πλούσια συναισθηματική ζωή αλλά προτιμούν να επεξεργάζονται τα συναισθήματά τους ιδιωτικά.

Το χτίσιμο ψηλών συναισθηματικών τειχών είναι μια συνηθισμένη στρατηγική για τους Αιγόκερους. Το βλέπουν ως ένα απαραίτητο μέτρο για να προστατευθούν από πιθανή απογοήτευση. Προσπαθούν να μην πληγωθούν. Έχει να κάνει περισσότερο με την αυτοσυντήρηση και τη διατήρηση του ελέγχου του συναισθηματικού τους τοπίου.

Αυτή η συναισθηματική αυτοδυναμία μπορεί μερικές φορές να τους κάνει να φαίνονται αδιάφοροι, αλλά κάτω από αυτό το τείχος οι Αιγόκεροι είναι βαθιά φροντίδα και ευαίσθητα άτομα. Απλώς επιλέγουν να αποκαλύψουν αυτές τις πιο ήπιες πτυχές της φύσης τους επιλεκτικά, στους λίγους που πραγματικά εμπιστεύονται.

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι γνωστοί για την έντονη και παθιασμένη φύση τους. Νιώθουν βαθιά συναισθήματα, αλλά είναι επίσης πολύ καλοί στο να κρύβουν αυτό που πραγματικά νιώθουν.

Οι Σκορπιοί θεωρούνται συχνά ως το «μυστήριο» του ζωδιακού κύκλου λόγω της τάσης τους να κρατούν τα συναισθήματά τους κρυμμένα πίσω από έναν καλά κατασκευασμένο συναισθηματικό τείχος.

Αυτή η τακτική χρησιμεύει ως προστατευτικό μέτρο, επιτρέποντας στους Σκορπιούς να διατηρήσουν τον έλεγχο των δυνατών συναισθημάτων τους και να αποφύγουν πιθανές ευπάθειες. Σε αντίθεση με τις κοινές πεποιθήσεις, αυτά τα συναισθηματικά τείχη δεν πηγάζουν από την έλλειψη εμπιστοσύνης, αλλά από την ανάγκη για αυτοπροστασία. Παρά την μυστικοπαθή φύση τους, μόλις κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός Σκορπιού και γκρεμίσει τα τείχη του, θα συναντήσετε ένα απίστευτα πιστό και περιποιητικό άτομο.

Παρθένος

Οι Παρθένοι συχνά χαρακτηρίζονται ως τελειομανείς του ζωδιακού κύκλου και συνήθως διαθέτουν αναλυτική και σχολαστική φύση.

Όπως και με οτιδήποτε άλλο στον κόσμο τους, οι Παρθένοι τείνουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με ένα επίπεδο ακρίβειας και φροντίδας που μερικές φορές μπορεί να παρεξηγηθεί και να θεωρηθεί ως συναισθηματική απόσπαση. Χτίζουν αυτά τα συναισθηματικά τείχη όχι από φόβο, αλλά από ανάγκη οργάνωσης και ελέγχου.

Αυτά τα τείχη είναι ένας τρόπος για τους Παρθένους να κοσκινίζουν τα συναισθήματά τους με τον δικό τους ρυθμό χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις. Πιστεύουν ότι αντιμετωπίζουν τα συναισθήματά τους ιδιωτικά πριν τα παρουσιάσουν στον κόσμο, κάτι που συχνά οδηγεί σε εσφαλμένες αντιλήψεις σχετικά με το συναισθηματικό τους βάθος.

Τα καλά νέα όμως είναι: Όσοι καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις συναισθηματικές άμυνες ενός Παρθένου θα βρουν ένα άτομο που δείχνει βαθιά φροντίδα και ενσυναίσθηση, και ο οποίος εκτιμά την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα πάνω από όλα.

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι θεωρούνται συχνά ως ανεξάρτητοι και προνοητικοί από τη φύση τους. Είναι γενικά φιλικοί και κοινωνικοί, αλλά όσον αφορά τα συναισθήματα, τείνουν να κρατούν τους ανθρώπους σε απόσταση αναπνοής.  Οι Υδροχόοι βάζουν υψηλά συναισθηματικά εμπόδια καθώς εκτιμούν τον προσωπικό τους χώρο και την ελευθερία τους.

Φοβούνται ότι η αποκάλυψη πολλών συναισθημάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια της ανεξαρτησίας ή σε συναισθηματική εξάρτηση από τους άλλους.

Ως αποτέλεσμα, αυτό το ζώδιο του αέρα προτιμά να επεξεργάζεται τα συναισθήματα λογικά και ορθολογικά, κάτι που μπορεί μερικές φορές να κάνει τους Υδροχόους να φαίνονται αποστασιοποιημένοι ή χωρίς συναισθήματα.

Ωστόσο, μόλις κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός Υδροχόου, μπορεί να είναι εκπληκτικά θερμοί και παθιασμένοι, δείχνοντας ότι κάτω από την ψυχρή συμπεριφορά τους υπάρχει μια καρδιά γεμάτη βαθιά συναισθήματα.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι συχνά φαίνονται ότι είναι βαθιά συναισθηματικά και ευαίσθητα άτομα.  Ωστόσο, επειδή έχουν τέτοια βαθιά συναισθήματα, συχνά είναι σε επιφυλακή για να αποφύγουν να πληγωθούν.

Η συναισθηματική ασφάλεια του Καρκίνου είναι πρωταρχικής σημασίας.  Ως εκ τούτου, έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της αυτοσυντήρησης μέσω της κατασκευής συμπαγών συναισθηματικών τειχών. Αυτό τους επιτρέπει να ελέγχουν ποιος έχει πρόσβαση στον εσωτερικό τους κόσμο και ποιος όχι.

Αυτά τα συναισθηματικά τείχη συχνά κάνουν τους Καρκίνους να φαίνονται απόμακροι ή συγκρατημένοι.  Αλλά κάτω από αυτό το προστατευτικό κέλυφος, είναι γαλουχημένα και συμπονετικά άτομα που νοιάζονται βαθιά για εκείνους που αφήνουν να βρίσκονται στη ζωή τους. Απλώς πρέπει να αισθάνονται ασφάλεια πριν ρίξουν τον τοίχο και αφήσουν τους άλλους να μπουν μέσα στον χώρο τους.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ