9 σημάδια ότι ο έρωτάς σας δεν έχει ανταπόκριση

Για έναν άνθρωπο που είναι ερωτευμένος, είναι δύσκολο να καταλάβει αν ο έρωτας του είναι αμοιβαίος, ή είναι ένας έρωτας χωρίς ανταπόκριση.

8 συμπεριφορές των γυναικών στις σχέσεις που απωθούν τους άνδρες

Η τεράστια διαφορά βρίσκεται στην αμοιβαιότητα. Ο μονόπλευρος έρωτας είναι ένα ιδιαίτερα επώδυνο συναίσθημα, το οποίο περιβάλλεται από μεγάλη μοναξιά. Παρακάτω θα διαβάσετε 9 χαρακτηριστικά σημάδια που μαρτυρούν αυτό το συναισθηματικό αδιέξοδο και ότι πραγματικά δεν βρίσκεται ανταπόκριση στα αισθήματα σας.

9 σημάδια ότι ο έρωτάς σας δεν έχει ανταπόκριση

  • Ξεκινάτε πάντα εσείς την επικοινωνία
  • Είναι διαρκώς στο μυαλό σας
  • Βρίσκετε συνέχεια δικαιολογίες για τη συμπεριφορά τους
  • Προσπαθείτε μονίμως να τους εντυπωσιάσετε
  • Νιώθετε αγχωμένοι και ανασφαλείς
  • Λατρεύετε την κάθε σας αλληλεπίδραση
  • Αγνοείτε τα ελαττώματά τους
  • Η ευτυχία σας εξαρτάται απ’ αυτούς
  • Δεν είστε ευτυχισμένοι

Ξεκινάτε πάντα εσείς την επικοινωνία

Στις συντροφικές σχέσεις, η αμοιβαιότητα είναι το παν. Όταν όμως έχετε ερωτευτεί κάποιον και δεν υπάρχει ανταπόκριση, θα παρατηρήσετε ότι εσείς είστε πάντα αυτός που θα πάρει την πρωτοβουλία να μιλήσει, να προσεγγίσει, να επικοινωνήσει. Είναι σαν να προσπαθείς να χορέψεις τανγκό…μόνος σου. Το πρώτο βήμα της συνειδητοποίησης είναι η αντίληψη ότι εσείς είστε αυτός που πάντα κουβαλάει το βάρος της πρωτοβουλίας.

7 τρόποι με τους οποίους ο φόβος της μοναξιάς επηρεάζει τις σχέσεις σας

Είναι διαρκώς στο μυαλό σας

Ένα ισχυρό σημάδι του έρωτα χωρίς ανταπόκριση, είναι ότι το άλλο άτομο είναι διαρκώς στο μυαλό σας. Θυμάστε διαρκώς τις συζητήσεις σας, σας έρχονται σκηνές απ’ τις συναντήσεις σας, αναλύετε την κάθε σας κουβέντα. Όταν αγαπάς κάποιον που δεν νιώθει το ίδιο, μεγιστοποιείς την κάθε λεπτομέρεια, υπεραναλύεις ακόμη και τα πιο μικρά και ασήμαντα, δίνοντάς τους άλλη διάσταση. Έτσι δημιουργείται ένας εξουθενωτικός φαύλος κύκλος που οδηγεί σε αδιέξοδο και σας εμποδίζει να προχωρήσετε παρακάτω.

Βρίσκετε συνέχεια δικαιολογίες για τη συμπεριφορά τους

Στον έρωτα χωρίς ανταπόκριση, εκείνος που περιμένει είναι και αυτός που αναζητά διαρκώς δικαιολογίες για την αδιαφορία του άλλου. Αντί να δει την πραγματική σημασία της ακύρωσης ενός ραντεβού, ή της απόρριψης των κλήσεων, προσπαθεί να εκλογικεύσει τη συμπεριφορά του άλλου, πείθοντας τον εαυτό του ότι ο άνθρωπος που τον ενδιαφέρει είναι είτε στ’ αλήθεια απασχολημένος, ή ότι κάνει μία πολύ απαιτητική δουλειά.

Τα 9 σημάδια που μαρτυρούν ότι ο σύντροφός σας νιώθει εγκλωβισμένος στη σχέση σας

Η ανάγκη να βρείτε έναν λόγο που να καλύπτει την αδιάφορη συμπεριφορά τους είναι ένας μηχανισμός άμυνας για να προστατεύσετε την καρδιά σας απ’ τον πόνο της συνειδητοποίησης. Όμως, η διαρκής αναζήτηση δικαιολογιών, είναι ένα σημάδι ότι αγαπήσατε κάποιον που δεν αισθάνεται το ίδιο.

Προσπαθείτε μονίμως να τους εντυπωσιάσετε

Στην μονόπλευρη αγάπη, μπορεί να παρατηρήσετε τον εαυτό σας να προσπαθεί διαρκώς να εντυπωσιάσει το αντικείμενο του πόθου του.  Έχετε αναλάβει έναν ρόλο που ουσιαστικά, είναι ανύπαρκτος, και βρίσκεστε σε μία αέναη προσπάθεια να κερδίσετε την προσοχή εκείνου που έχετε ερωτευτεί.

Μπορεί να ντύνεστε και να προσέχετε την εμφάνισή σας μόνο και μόνο για να σας προσέξει, ή ν’ αρχίσετε να συχνάζετε στα μέρη που πηγαίνει, ακόμη και αν δεν είναι μέρη του γούστου σας, μήπως και τον συναντήσετε. Ίσως, όταν συναντιέστε, να μιλάτε για τα κατορθώματα και τις επιτυχίες σας, σε μία απελπισμένη προσπάθεια να κερδίσετε τον θαυμασμό και την προσοχή τους.

Η διαρκής ανάγκη να εντυπωσιάσετε τον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει, προέρχεται από την ελπίδα που τρέφετε ότι, αν τελικά δει τι άνθρωπος είστε, τότε θα σας ερωτευτεί και εκείνος.

Νιώθετε αγχωμένοι και ανασφαλείς

Σε μία υγιή συντροφική σχέση, οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και ήρεμοι. Όταν όμως αγαπάς κάποιον και δεν υπάρχει ανταπόκριση, είναι πολύ συχνό να νιώθεις άγχος και ανασφάλεια. Αγχώνεστε διαρκώς για το τι γνώμη έχουν σχηματίσει για εσάς, για το τι αισθάνονται για εσάς, ή για το αν περνούν τον χρόνο τους με κάποιον άλλον. Η ανησυχία αυτή, προκαλείται ακριβώς από την απουσία αμοιβαιότητας.

Ο άνθρωπος που αγαπά και δεν αγαπιέται νιώθει να περπατά πάνω σε πάγο. Η αναγνώριση και η αποδοχή των συναισθημάτων αβεβαιότητας, μπορεί να σας βοηθήσουν ν’ αποκτήσετε μία ξεκάθαρη εικόνα του συναισθηματικού σας πεδίου και να συνειδητοποιήσετε ότι βρίσκεστε σε μία αδιέξοδη κατάσταση, όπου ο έρωτας δεν είναι αμοιβαίος.

Λατρεύετε την κάθε σας αλληλεπίδραση

Όταν ο έρωτας δεν ανταποδίδεται, η κάθε μικρή και ασήμαντη στιγμή που περνάτε με το άτομο αυτό, κάθε τυχαία σας συζήτηση, κάθε μήνυμα, μπορεί να γίνει αντικείμενο λατρείας και πηγή ελπίδας ότι, κάποια στιγμή, ο έρωτάς σας θα βρει ανταπόκριση. Μία τυχαία και ανούσια συζήτηση μαζί του, φτάνει για να σας φτιάξει την ημέρα ενώ στο μυαλό σας αναπαράγετε διαρκώς τα λόγια και τις ματιές που ανταλλάξατε.

Στην καρδιά σας, όλα αυτά κάτι ξεχωριστό σημαίνουν. Η τάση να δίνετε έντονη σημασία σε μικρά και συνηθισμένα πράγματα είναι μία ισχυρή ένδειξη ότι ο έρωτάς σας, δεν είναι αμοιβαίος.

Αγνοείτε τα ελαττώματά τους

Όταν αγαπάς κάποιον και δεν υπάρχει ανταπόκριση, δεν προσέχεις πόσο αδιάφορα και υποτιμητικά σου συμπεριφέρεται. Επικρατεί πάντα η ελπίδα ότι, κάποια στιγμή θα νιώσει και εκείνος το ίδιο. Όταν αγαπάς κάποιον και δεν είναι αμοιβαίο, τον εξιδανικεύεις, δεν σε νοιάζουν τ’ αρνητικά του. Η άρνηση να δείτε ξεκάθαρα τα ελαττώματά του είναι χαρακτηριστικό σημάδι της χωρίς ανταπόκριση αγάπης. Αρκεί να το αναγνωρίσετε ώστε να καταφέρετε να πάτε παρακάτω.

Η ευτυχία σας εξαρτάται απ’ αυτούς

Σε μία ισορροπημένη και υγιή σχέση, η ευτυχία των ανθρώπων δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον άλλο σύντροφο. Όταν δεν υπάρχει ανταπόκριση στον έρωτα, ο άνθρωπος νιώθει ότι η ευτυχία του είναι έρμαιο του αντικειμένου του πόθου του. Η υπερβολική εξάρτηση της ευτυχίας από έναν άλλον άνθρωπο, δεν είναι υγιής και κυρίως, είναι χαρακτηριστικό σημάδι ότι έχετε ερωτευτεί κάποιον που δεν αισθάνεται το ίδιο για εσάς.

Δεν είστε ευτυχισμένοι

Το πιο ισχυρό σημάδι ότι έχετε ερωτευτεί έναν άνθρωπο χωρίς ανταπόκριση, είναι μία βαθιά αίσθηση δυστυχίας που κουβαλάτε στην καρδιά σας. Νιώθετε ότι έχετε βρεθεί σε τέλμα από το οποίο θα βγείτε μόνο αν τελικά ο άνθρωπος που έχετε ερωτευτεί, νιώσει και εκείνος το ίδιο. Η αγάπη πρέπει να είναι πηγή χαράς, άνεσης και φυσικά πρέπει να είναι αμοιβαία.

Τελικές σκέψεις

Όλα είναι στο πρόγραμμα. Η περίπλοκη ανθρώπινη φύση και ο τρόπος που εξελίσσονται οι ανθρώπινες σχέσεις, μπορεί να παρεμβάλλονται στην προσωπική μας ανάπτυξη και την κατανόηση του εαυτού μας. Μία τέτοια περίπλοκη κατάσταση είναι και ο χωρίς ανταπόκριση έρωτας.

Αν και επώδυνη, είναι μία συνηθισμένη ανθρώπινη εμπειρία, την οποία έχουν αναλύσει και εξερευνήσει άπειροι ποιητές, συγγραφείς, τραγουδιστές και άλλοι καλλιτέχνες. Κανείς δεν έχει ανοσία στο συναίσθημα αυτό, το οποίο αν και δυσάρεστο, μας θυμίζει την ικανότητά μας ν’ αγαπήσουμε βαθιά, έστω και όταν το άλλο άτομο δεν ανταποδίδει.

Είναι η απόδειξη ότι μπορούμε να είμαστε ευάλωτοι αλλά και ανθεκτικοί μπροστά στη δυσκολία. Δεν πειράζει αν έχετε αγαπήσει κάποιον που δεν αισθάνεται το ίδιο. Είναι όμως ανάγκη να το αναγνωρίσετε, έχετε αντίληψη της πραγματικότητας, ν’ αποδεχτείτε τα συναισθήματά σας, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε.

Είτε σας συμβαίνει για πρώτη φορά είτε σας έχει ξανατύχει, να θυμάστε ότι είναι μία πιθανότητα στη ζωή η οποία μπορεί να διδάξει την αξία της αυτοφροντίδας, της αυτοεκτίμησης και της συναισθηματικής ανθεκτικότητας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ