Μονή Αββακούμ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο – Δύο άτομα μεταφέρουν αντικείμενο που μοιάζει με χρηματοκιβώτιο

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών γύρω από τη Μονή Αββακούμ.

Τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο εμπλεκόμενων μοναχών και της Μητρόπολης Ταμασού, προμηνύουν ότι το κουβάρι του σκανδάλου που ξετυλίγεται καθημερινά θα συνταράξει ακόμη περισσότερο τα θεμέλια της εκκλησίας.

Το ΣΙΓΜΑ έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη ένα βίντεο που δείχνει έναν μοναχό και μια γυναίκα να κουβαλούν τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου ένα βαρύ αντικείμενο.

Το εν λόγω ντοκουμέντο δεν είναι καθόλου άσχετο με τους διαλόγους και τις καταγγελλόμενες ραδιουργίες των 2 μοναχών και τρίτου προσώπου, που είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 22 Φεβρουαρίου και όταν πια τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν αντιληφθεί ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου.

Στις μεταξύ τους στιχομυθίες τους, μία μέρα πριν την καταγραφή των εικόνων που βλέπουμε στο βίντεο φέρονται μεταξύ άλλων να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια.

Τελικά το χρηματοκιβώτιο με μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε στο δωμάτιο της μητέρας ενός από τους δύο εμπλεκόμενους μοναχούς μέσα στην Μονή.

Χριστοδουλίδης για Μονή Αββακούμ: Θα διερευνηθούν όλα

Τη διαβεβαίωση ότι όλα όσα θα πρέπει να γίνουν, θα γίνουν, αναφορικά με τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Αββακούμ, έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ανακοινώνοντας το διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, και κληθείς να σχολιάσει το σκάνδαλο, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι ένα σκάνδαλο που ταλανίζει όλη την κοινωνία».

«Από πλευράς εκτελεστικής εξουσίας μπορώ να διαβεβαιώσω την κοινωνία, τον κυπριακό λαό ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Γίνονται ήδη. Έχουμε μάλιστα προχωρήσει και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, διότι αφήνονται κάποιοι ισχυρισμοί, οι οποίοι θα πρέπει να διερευνηθούν. Για αυτό προχωρήσαμε και στον διορισμό ανεξάρτητων ανακριτών, για να ενισχύσουν το ανακριτικό έργο. Και είναι σημαντικό ότι, αφότου ολοκληρωθούν οι ανακριτικές διαδικασίες και υπάρχει θέμα, θα πρέπει την ίδια στιγμή, χωρίς να παρεμβαίνω στη δικαστική εξουσία, άμεσα να ληφθούν αποφάσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ