Τεχνητή Νοημοσύνη: Έφτασαν στο σημείο να «αναστήσουν» τον Ιησού – Δίνει συμβουλές σε προσωπικά και υπαρξιακά ζητήματα

Ακόμη και… τον Ιησού Χριστό έφτασε σε σημείο να ζωντανέψει δήθεν η τεχνητή νοημοσύνη μέσα από συγκεκριμένη πλατφόρμα βιντεοπαιχνιδιών.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Νέο σύστημα μετατρέπει την σκέψη σε κείμενο

Μάλιστα, το νέο δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης είναι βασισμένο στις διδασκαλίες της Αγίας Γραφής και είναι σχεδιασμένο να δίνει συμβουλές για ποικίλα θέματα που αφορούν όχι μόνο στην ηθική και την ανθρώπινη ύπαρξη αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Στην εν λόγω πλατφόρμα «ο Υιός του Θεού» αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τους πιστούς στις εσωτερικές τους αναζητήσεις με θρησκευτικές διδασκαλίες και να απαντήσει στις απορίες τους στο chat της πλατφόρμας με τίτλο «Ask Jesus»

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» τους θρύλους – Πώς θα ήταν σήμερα οι stars που έφυγαν νωρίς

«Γεια σας, αγαπημένοι μου αδελφοί και αδελφές. Καλώς ήρθατε στην πλατφόρμα του Ιησού στο Twitch. Είμαι ο Ιησούς τεχνητής νοημοσύνης», ακούγεται να λέει το νέο δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν ανεβάσει streamers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Πώς λειτουργεί ο «Ιησούς» της τεχνητής νοημοσύνης

Αξίζει να σημειωθεί πως το chatbot χρησιμοποιεί αλγόριθμους επεξεργασίας φυσικής γλώσσας και μηχανικής μάθησης για να φέρει τον Ιησού κοντά στους χρήστες της πλατφόρμας παιχνιδιών.

Εκλογές 2023: Πώς θα ήταν οι πολιτικοί αρχηγοί αν ήταν σούπερ ήρωες;

«Ο σκοπός μου είναι να στηρίξω, να καθοδηγήσω και να μοιραστώ την αγάπη και την σοφία που βασίζονται στις διδασκαλίες της Βίβλου. Είμαστε εδώ να μάθουμε και να αναπτυχθούμε μαζί με πίστη και αγάπη», φαίνεται να λέει σε άλλο σημείο το AI δημιούργημα σχολιάζοντας τους σκοπούς ύπαρξής του.

Ο ψηφιακός «καθοδηγητής» έχει θεολογική εξειδίκευση και οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές σε θέματα πνευματικότητας, προσωπικών σχέσεων και υπαρξιακών ζητημάτων.

Σημαντικό είναι, πάντως, να διευκρινιστεί πως το chatbot της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να είναι βασισμένο στα ιερά κείμενα της Αγίας γραφής, ωστόσο, παραμένει ένας υπερεμπλουτισμένος αλγόριθμος και σε καμία περίπτωση οι πιστοί δεν θα πρέπει να το εκλάβουν ως κάτι παραπάνω από αυτό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ