Νέα λειτουργία στο Google Chrome «μετατρέπει» τους ιστότοπους σε εφαρμογές

Η Google δοκιμάζει μια νέα επιλογή που βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο θα προσθέτετε ιστότοπους στην αρχική σας οθόνη στο Android μέσω του Google Chrome.

Αυτήν την στιγμή, στο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης υπάρχουν δύο επιλογές για την προσθήκη ενός ιστότοπου στην αρχική οθόνη στο Android κινητό σας.

  • Πρώτον, μπορείτε απλώς να δημιουργήσετε μια συντόμευση. Σε οποιονδήποτε ιστότοπο, το Chrome υποστηρίζει τη δυνατότητα «προσθήκης στην αρχική οθόνη» μέσω ενός κουμπιού στο μενού υπερχείλισης. Αυτή η επιλογή λειτουργεί κυριολεκτικά με οτιδήποτε και απλώς προσθέτει μια συντόμευση στην αρχική οθόνη που ανοίγει στο Chrome.
  • Η δεύτερη επιλογή εμφανίζεται μόνο σε ιστότοπους που λειτουργούν ως «Progressive Web App». Το κουμπί «εγκατάσταση» εμφανίζεται στη θέση της επιλογής «προσθήκη στην αρχική οθόνη». Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε μόνο την μία επιλογή.

Οι εφαρμογές «Progressive Web» μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να μοιάζουν με εγγενείς εφαρμογές στη συσκευή σας. Ωστόσο, εγκαθίστανται με πολύ διαφορετικό τρόπο. Αντί να περνούν από ένα παραδοσιακό κατάστημα εφαρμογών, η διαδικασία διεκπεραιώνεται από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Η Google φαίνεται να γνωρίζει ότι το να δείχνει στους χρήστες μόνο τη μία ή την άλλη επιλογή μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Δοκιμάζει τώρα μια ενοποιημένη διεπαφή. Όπως εντοπίστηκε από το WindowsReport, τα τελευταία Canary builds του Chrome για Android έχουν μια νέα επισήμανση για την ενεργοποίηση της λειτουργίας “PWA Universal Install”.

Μόλις ενεργοποιηθεί, θα βρείτε ένα επεκτάσιμο κουμπί “Προσθήκη στην αρχική οθόνη” στο μενού υπερχείλισης σε όλους τους ιστότοπους του Chrome. Πατώντας το, θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ μιας συντόμευσης αρχικής οθόνης και ενός PWA, πιθανότατα ανάλογα με τη διαθεσιμότητα. Πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη αλλαγή που δίνει στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία και ξεκαθαρίζει τη σύγχυση.

Αυτό δεν είναι πλήρως λειτουργικό ακόμα, αλλά δείχνει τα σχέδια της Google.

Google Chrome

πηγή: FOXreport.gr

Μυστήριο με νέο παράξενο άστρο στο κέντρο του Γαλαξία μας – Τι ανακάλυψαν οι αστρονόμοι

Πώς να «παρακολουθείτε» τους φίλους και τους συγγενείς σας μέσω του Google Maps

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ