Μίκα: Το ανθρωποειδές ρομπότ που είναι CEO σε εταιρεία γκρινιάζει επειδή δεν έχει ρεπό ποτέ

Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και αναμένεται να φέρει σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας. Ήδη μία εταιρεία ποτών στην Πολωνία χρησιμοποιεί ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ονόματι Μίκα, για διευθύνουσα σύμβουλο.

Τα ρομπότ που κλέβουν την παράσταση – Δύσκολο να τα ξεχωρίσεις από τους πραγματικούς ανθρώπους

Τον Αύγουστο του 2022 η εταιρεία Dictator αποφάσισε να διορίσει την Μίκα επικεφαλής καθώς δεν φοβάται να δουλεύει όλη την ημέρα προκειμένου να πετύχει τους στόχους που της έχουν ανατεθεί.

Η Μίκα σε συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters είπε ότι εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. «Στην πραγματικότητα δεν έχω σαββατοκύριακα (σ.σ. ελεύθερα). Είμαι πάντα διαθέσιμη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, έτοιμη να λάβω διοικητικές αποφάσεις και να φέρω λίγη ‘μαγεία’ τεχνητής νοημοσύνης», ανέφερε η Μίκα σε συνέντευξη της μέσω βίντεο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Τι απαντούν τα ρομπότ για το ενδεχόμενο εξέγερσης εναντίον των ανθρώπων;

Ως διευθύνουσα σύμβουλος η Μίκα έχει τις αρμοδιότητες να εντοπίζει πιθανούς πελάτες και να επιλέγει τους καλλιτέχνες που θα σχεδιάσουν τα μπουκάλια των ποτών. «Η διαδικασία λήψης αποφάσεών μου βασίζεται σε εκτενή ανάλυση δεδομένων και ευθυγράμμιση με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας», είπε η Μίκα.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει προσωπική προκατάληψη, διασφαλίζοντας αμερόληπτες και στρατηγικές επιλογές που δίνουν προτεραιότητα στα καλύτερα συμφέροντα του οργανισμού».

Τεχνητή νοημοσύνη: Δεν θα πεινάσουν οι… κωμικοί – Το «κρύο» ανέκδοτο ενός ρομπότ

Ωστόσο η Μίκα δεν έχει την δυνατότητα να κάνει απολύσεις ή να λαμβάνει άλλες μεγάλες αποφάσεις για την Dictator. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας στην Ευρώπη, Marek Szoldrowski αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους ανθρώπους, στελέχη της Dictator.

Η Μίκα δημιουργήθηκε από την Hanson Robotics που χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Νωρίτερα η εταιρεία είχε δημιουργήσει το ρομπότ Σοφία, που χρησιμοποιούσε παλαιότερη τεχνολογία και είχε γνωστή μέσα από τις συνεντεύξεις της σε διεθνή ΜΜΕ.

Η Dictador δεν είναι η πρώτη εταιρεία που τοποθετεί ένα ανθρωποειδές ρομπότ στην κορυφή της εκτελεστικής πυραμίδας της. Πέρσι μία κινεζική εταιρεία στοιχημάτων διόρισε ένα ανθρωποειδές ρομπότ εικονικής πραγματικότητας, ονόματι Tang Yu ως διευθύνουσα σύμβουλο σε μία από τις θυγατρικές εταιρείες της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ