Τα ρομπότ που κλέβουν την παράσταση – Δύσκολο να τα ξεχωρίσεις από τους πραγματικούς ανθρώπους

Τα ανθρωποειδή ρομπότ τελευταίας γενιάς της κινεζικής εταιρείας EXRobots έκλεψαν την παράσταση σε εκθεσιακό κέντρο στο Πεκίνο.  Οι επισκέπτες στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής, που πραγματοποιείται στην πρωτεύουσα της Κίνας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια επίδειξη «ζωντανών» ανθρωποειδών ρομπότ, που είναι κατασκευασμένα με νέες τεχνολογίες που αναβάθμισαν τις εκφράσεις και τις χειρονομίες τους.

Φορώντας παραδοσιακά κινεζικά ενδύματα, τα ρομπότ αφήνουν άφωνους μικρούς και μεγάλους. Με τις λεπτεπίλεπτες κινήσεις και εκφράσεις τους, κάνουν δύσκολη τη διάκρισή τους από πραγματικούς ανθρώπους.

Ο Σιέρ, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας ανθρωποειδών ρομπότ EXRobots, δήλωσε ότι η αναβάθμιση επέτρεψε στις αρθρώσεις των ανθρωποειδών να κινούνται πιο φυσικά και να έχουν πιο λεπτές μικροεκφράσεις και κινήσεις των δακτύλων. «Τα ρομπότ μας μπορούν να συντονίσουν τον έλεγχο κάθε άρθρωσής τους, έτσι ώστε οι κινήσεις τους να είναι πολύ φυσικές. Ακόμη και για το δέρμα τους έχουμε μια ολοκαίνουργια αναβάθμιση στην όραση και την απτική τεχνολογία, η οποία μπορεί να δείξει μικρό-εκφράσεις πιο φυσικά και να δώσει εκφράσεις χαράς, θυμού, λύπης, ευτυχίας και άλλων συναισθημάτων», είπε.

Ωστόσο, εκτός από επαίνους, άλλοι δήλωσαν πως η υπερρεαλιστική εμφάνιση των ρομπότ προκαλεί σοκ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ