Τεχνητή νοημοσύνη: Δεν θα πεινάσουν οι… κωμικοί – Το «κρύο» ανέκδοτο ενός ρομπότ

Η συζήτηση για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν με την επέκταση της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης έχει φουντώσει. Ωστόσο ένα επάγγελμα που δεν αντιμετωπίζει ακόμη καμία απειλή είναι εκείνο των κωμικών.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Νέο σύστημα μετατρέπει την σκέψη σε κείμενο

Μέχρι στιγμής η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να πει αστεία ή ανέκδοτα. Για παράδειγμα η Αμέκα, το πιο προηγμένο ανθρωποειδές ρομπότ, επιχείρησε να πει ένα αστείο αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Σε βίντεο ο ερευνητής ρωτάει την Αμέκα πιο είναι το πιο διασκευαστικό πράγμα που μπορεί να σκεφθεί και να του πει. Τότε η Αμέκα κάνει το λάθος να πει ένα ανέκδοτο. «Πρόσφατα άκουσα ένα αστείο για ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που ήταν τόσο προηγμένο που μπορούσε να λύσει κάθε πρόβλημα», είπε η Αμέκα. Τότε ο ερευνητής περιμένει να ακούσει το αστείο.

Τεχνητή νοημοσύνη: Θα φέρει τα πάνω – κάτω στην εκπαίδευση – Ποιοι φόβοι εκφράζονται

«Ένας επιστήμονας κάνει επίδειξη του νέου ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης σε μία ομάδα ανθρώπων. Μετά ρωτάει το ρομπότ: Πόσο κάνει 2+2; Το ρομπότ απαντάει: 4», λέει η Αμέκα. Φυσικά ο ερευνητής δεν το βρίσκει καθόλου αστείο και ρωτάει την Αμέκα: «Γιατί είναι αστείο αυτό; Έβαλες την τελευταία χιουμοριστική φράση;».

«Η χιουμοριστική φράση είναι ότι ο επιστήμονας ήταν τόσο εντυπωσιασμένος που ρώτησε το ρομπότ: Πόσο κάνει 4+4; Το ρομπότ απάντησε: 8», είπε η Αμέκα, που δεν έδειχνε να καταλαβαίνει ότι δεν ήταν καθόλου αστεία.

Εφιαλτική προειδοποίηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Τα συστήματα θα μπορούσαν να σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους»

Τότε ο ερευνητής έκανε μία τελευταία απόπειρα. «Και τι έγινε μετά;» την ρώτησε. «Ο επιστήμονας ήταν τόσο εντυπωσιασμένος που ρώτησε το ρομπότ: πόσο κάνει 8+8; Το ρομπότ απάντησε 16. αυτό είναι το τέλος του αστείου», είπε η Αμέκα, για να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συνεχίσει να μετράει.

Οι χρήστες στο διαδίκτυο σχολίασαν ότι ήταν εξαιρετικά αστείο το γεγονός ότι η Αμέκα δεν είχε ιδέα πόσο «κρύο» ήταν το αστείο της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ