Ναυάγιο Τιτανικού: Βρετανός κροίσος ήταν μέσα στο τουριστικό υποβρύχιο που εξαφανίστηκε

H ταυτότητα ενός από τους επιβαίνοντες στο βαθυσκάφος που επρόκειτο να επισκεφτεί το ναυάγιο του Τιτανικού, αλλά αγνοείται τις τελευταίες ώρες, επιβεβαιώθηκε από ανάρτηση που έκανε ο ίδιος πριν ξεκινήσει και την οποία δημοσιοποίησε ο γιος του.

Πρόκειται για τον δισεκατομμυριούχο Χάμις Χάρντινγκ, τον CEO της Action Aviation στο Ντουμπάι, ο οποίος μία ημέρα πριν είχε ανακοινώσει μέσω facebook πως θα κάνει το ταξίδι και σήμερα ο θετός του γιος επιβεβαίωσε μέσω social media ότι αγνοείται.

«Είμαι υπερήφανος που επιτέλους ανακοινώνω ότι μπήκα στο OceanGate Expeditions για την RMS TITANIC αποστολή τους ως ειδικός αποστολής στο υποβρύχιο που κατεβαίνει στον Τιτανικό.
Λόγω του χειρότερου χειμώνα στη Newfoundland εδώ και 40 χρόνια, αυτή η αποστολή πιθανότατα θα είναι η πρώτη και μοναδική επανδρωμένη αποστολή στον Τιτανικό το 2023…» αναφέρει η ανάρτηση του Χάμις Χάρντιγκ.

Η επιχείρηση διάσωσης

Νωρίτερα το απόγευμα, όταν έγινε γνωστό ότι το βαθυσκάφος  είχε πάψει να δίνει σήμα όταν ήταν σε βάθος περίπου 3000 μέτρων οι αρχές των ΗΠΑ έθεσαν σε εφαρμογή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, στον Ατλαντικό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις είναι ότι πλέον το υποβρύχιο έχει απόθεμα οξυγόνου για περίπου 72 ώρες.  

Η ακτοφυλακή της Βοστώνης δήλωσε στο BBC ότι τη Δευτέρα βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό του υποβρύχιου σκάφους. Δεν ήταν σαφές πόσοι άνθρωποι, επέβαιναν στο υποβρύχιο τη στιγμή που χάθηκε. Αργότερα η εφημερίδα Γκάρντιαν, έγραψε ότι είχε επίσημη ενημέρωση πως στο τουριστικό υποβρύχιο επέβαιναν πέντε άτομα.

ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ

Τα ταξίδια στο ναυάγιο κοστίζουν περί τις 250.000 δολάρια. Μια κατάδυση στον Τιτανικό, συμπεριλαμβανομένης και της ανάδυσης,  διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Τα ταξίδια στο ναυάγιο γίνονται είτε για τουρίστες που αντέχουν να πληρώσουν το κόστος είτε για ειδικούς που θέλουν να κάνουν έρευνα.

Το διάσημο ναυάγιο βρίσκεται σε βάθος 3.800 μέτρων στον πυθμένα του Ατλαντικού. Βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα (370 μίλια) μακριά από τις ακτές του Νιουφάουντλαντ του Καναδά.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό, που ήταν το μεγαλύτερο πλοίο της εποχής του, προσέκρουσε σε παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη το 1912. Από τους 2.200 επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο πλοίο, περισσότεροι από 1.500 έχασαν τη ζωή τους.

Ο Τιτανικός έχει εξερευνηθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1985.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ