Εφιαλτική προειδοποίηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη: «Τα συστήματα θα μπορούσαν να σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους»

Σε μια εφιαλτική προειδοποίηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη προχώρησε στενός συνεργάτης του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ.

Μητροπολίτης Ιγνάτιος: Μπορεί μία μηχανή με Τεχνητή Νοημοσύνη να ενεργεί ως άνθρωπος; Εδώ τώρα χρειάζεται Θεός

Τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) θα μπορούσαν να είναι αρκετά ισχυρά για να «σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους» μέσα σε μόλις δύο χρόνια, τόνισε χαρακτηριστικά ο Ματ Κλίφορντ, σύμφωνα με την Mirror.

Ο Ματ Κλίφορντ είπε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απειλές όπως οι κυβερνοεπιθέσεις ή η δημιουργία βιο-όπλων.

Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» τους θρύλους – Πώς θα ήταν σήμερα οι stars που έφυγαν νωρίς

Προειδοποίησε για την ανάγκη η ανθρωπότητα να βρει έναν τρόπο να ελέγξει την επεκτεινόμενη τεχνολογία, λέγοντας στο TalkTV: «Μπορεί να υπάρξουν πολύ επικίνδυνες απειλές για τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να σκοτώσουν πολλούς ανθρώπους».

Ο κ. Κλίφορντ, ο οποίος προεδρεύει της Κυβερνητικής Υπηρεσίας Προηγμένης Έρευνας και Εφεύρεσης (Aria), είπε ότι αυτό «ακούγεται σαν την πλοκή μιας ταινίας», αλλά είναι μια πραγματική ανησυχία.

Τεχνητή και Επαυξημένη Νοημοσύνη: Πώς εφαρμόζονται και ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν – Όλα όσα δεν γνωρίζετε στο enikos.gr

Και πρόσθεσε: «Εάν προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τεχνητή νοημοσύνη που είναι πιο έξυπνη από τους ανθρώπους και δεν ξέρουμε πώς να την ελέγξουμε, τότε αυτό θα δημιουργήσει μια πιθανότητα για κάθε είδους κινδύνους τώρα και στο μέλλον – είναι σωστό ότι θα πρέπει να είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των υπευθύνων χάραξης πολιτικής».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ