Έχει χακαριστεί το iPhone σας; Τα 7 σημάδια που πρέπει να προσέξετε

Το iPhone της Apple θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή smartphone. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες ισχυρίστηκαν πρόσφατα ότι έλαβαν ειδοποίηση της Apple για απειλή. Η ειδοποίηση ανέφερε ότι “επιτιθέμενοι που χρηματοδοτούνται από το κράτος προσπαθούν να παραβιάσουν εξ αποστάσεως” τα iPhone τους. Αυτό έχει πυροδοτήσει τη συζήτηση σχετικά με την ασφάλεια και την ασφάλεια των δεδομένων των ατόμων που χρησιμοποιούν iPhone.

Ωστόσο, η Apple Inc. έχει εκδώσει μια δήλωση ότι ορισμένες ειδοποιήσεις απειλών μπορεί να είναι ψευδείς συναγερμοί και ορισμένες επιθέσεις ενδέχεται να μην ανιχνεύονται. Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε να πει τι πυροδότησε τις προειδοποιήσεις που έλαβαν οι χρήστες των συσκευών της.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν γύρω από τα iPhone, οι χρήστες του smartphone είναι πλέον περίεργοι να μάθουν σημάδια που θα μπορούσαν να τους ειδοποιήσουν σε περίπτωση που διακυβευτεί η ασφάλεια των τηλεφώνων τους.

7 σημάδια που δείχνουν ότι το iPhone σας έχει χακαριστεί

  1. Θέματα θέρμανσης
  2. Αποστράγγιση μπαταρίας
  3. Αύξηση χρήσης δεδομένων
  4. Απόδοση τηλεφώνου
  5. Τυχαίες διαφημίσεις ή αναδυόμενα παράθυρα
  6. Ασυνήθιστη δραστηριότητα στη Συλλογή
  7. Παράξενες κλήσεις ή κείμενα

Θέματα θέρμανσης: Όλοι γνωρίζουμε ότι τα smartphone μπορούν φυσικά να ζεσταθούν όταν χειρίζονται βαριές εργασίες. Αλλά η υπερθέρμανση, ακόμη και όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται σε αδράνεια, μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχει παραβιαστεί.

Αποστράγγιση μπαταρίας: Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πιο εμφανή σημάδια που υποδηλώνουν ότι το iPhone έχει παραβιαστεί ή έχει μολυνθεί με λογισμικό υποκλοπής spyware. Οι κακόβουλες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο μπορούν να εξαντλήσουν την μπαταρία σας πιο γρήγορα.

Αύξηση χρήσης δεδομένων: Οι κακόβουλες εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνική αύξηση στη χρήση δεδομένων.

Απόδοση τηλεφώνου: Εάν η απόδοση του τηλεφώνου σας έχει πέσει ή αντιμετωπίζετε κάποια καθυστέρηση, υπάρχουν πιθανότητες να υπάρχει κρυφό κακόβουλο λογισμικό.

Τυχαίες διαφημίσεις ή αναδυόμενα παράθυρα: Προσέξτε τα περίεργα αναδυόμενα παράθυρα στο iPhone σας. Κατά καιρούς, κάνοντας κλικ σε αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα μπορεί να σας κατευθύνει σε ιστότοπους ψαρέματος.

Ασυνήθιστη δραστηριότητα στη Συλλογή: Εάν υπάρχουν κάποιες τυχαίες φωτογραφίες ή βίντεο στη Συλλογή σας, το πιθανότερο είναι ότι έχει προσπελαστεί από μη εξουσιοδοτημένα άτομα.

Παράξενες κλήσεις ή κείμενα: Αναζητήστε τυχόν περίεργους αριθμούς ή συνδυασμούς χαρακτήρων στα μηνύματα κειμένου σας. Η ασυνήθιστη δραστηριότητα μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι η συσκευή σας έχει παραβιαστεί.

Πηγή: Foxreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ