Σάλος με το φιλί του Κροάτη υπουργού Εξωτερικών στην Μπέρμποκ – Η συγγνώμη μετά τις αντιδράσεις

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το φιλί που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Γκόρνταν Γκρλιτς – Ράντμαν στην Γερμανίδα ομόλογό του, Αναλένα Μπέρμποκ. Όπως φαίνεται στα βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, τη στιγμή που πόζαραν για μια «οικογενειακή φωτογραφία» κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Βερολίνο, ο Κροάτης έκανε μια άκομψη προσπάθεια να την φιλήσει.

«Ήταν μια θερμή, ανθρώπινη προσέγγιση προς μια συνάδελφο» είπε ο Κροάτης υπουργός ο οποίος, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «μπορεί να ήταν και λίγο άβολο» και έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο Κροάτης ΥΠΕΞ έσφιξε τα χέρια με την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας και στη συνέχεια έσκυψε προς τα εμπρός για να την φιλήσει.

Τα κροατικά ΜΜΕ έσπευσαν να τον επικρίνουν, ενώ η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών, Ράντα Μπόριτς περιέγραψε το περιστατικό ως «εξαιρετικά ακατάλληλο».

«Το βίαιο φιλί προς μια γυναίκα είναι βία, δεν είναι;» αναρωτήθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας, Γιαντράνκα Κόσορ.

Συνεργάτες της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών έλεγαν ότι ο Κροάτης υπουργός είχε καθυστερήσει για τη φωτογραφία και γι΄ αυτό ήθελε να χαιρετήσει την κυρία Μέρμποκ. Η Bild ανέφερε ότι πηγές είπαν πως ήταν μια άτσαλη προσπάθεια να χαιρετήσει γρήγορα ο ένας τον άλλο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ