Apple: Οι 5 νέες λειτουργίες που έρχονται στα iPhone το 2024

Το μέλλον για τα iPhone το 2024 είναι λαμπρό, καθώς όσοι χρησιμοποιούν τα smartphone της Apple σύντομα θα έχουν νέες λειτουργίες που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την εμπειρία τους.

Παρακάτω θα δείτε τα πέντε από τα καλύτερα νέα χαρακτηριστικά που θα γίνουν διαθέσιμα στα iPhone την νέα χρονιά.

Οι 5 νέες λειτουργίες που έρχονται στα iPhone το 2024:

  • Προστασία κλεμμένης συσκευής
  • Aλλάζουν όλα στα μηνύματα
  • Siri με Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη
  • Ευρύτερη πρόσβαση στην οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου
  • AirPlay σε ξενοδοχεία

Προστασία κλεμμένης συσκευής

Η Apple θα εισάγει μια νέα λειτουργία ασφαλείας για τα iPhone που μπορεί να προστατεύει τους χρήστες όταν κλέφτες ή άλλοι απατεώνες καταφέρουν να αποσπάσουν την συσκευή τους κι τον προσωπικό τους κωδικό πρόσβασης.

Η λειτουργία Stolen Device Protection (Προστασία Κλεμμένης Συσκευής) δημιουργεί ένα δεύτερο επίπεδο ασφάλειας, καθιστώντας δυσκολότερο για τους κλέφτες να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό πρόσβασης.

Εάν το iPhone βρίσκεται σε μια τοποθεσία που συνήθως δεν συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του και η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, η συσκευή θα απαιτεί την αναγνώριση προσώπου FaceID της Apple εκτός από τον κωδικό πρόσβασης για να μπορούν οι χρήστες να εκτελούν ευαίσθητες ενέργειες, όπως η προβολή αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης ή η διαγραφή του τηλεφώνου.

Aλλάζουν όλα στα μηνύματα

Η Apple εδώ και πολλά χρόνια έχει κρατήσει τα μηνύματά της ξεχωριστά από την υπόλοιπη βιομηχανία. Έχει καταφέρει να κάνει τις μπλε «φούσκες» μηνυμάτων πιο επιθυμητές από τις πράσινες που εμφανίζονται όταν κάποιος σας στέλνει μήνυμα από μια συσκευή Android.

Αλλά τον Νοέμβριο, η Apple έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε ότι από το 2024 θα υποστηρίζει Rich Communications Services. Αυτή η υποστήριξη πιθανότατα θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του νέου έτους, όταν δηλαδή κυκλοφορήσει το iOS 18 και τα νέα iPhone 16.

Οι διάσημες μπλε «φούσκες» θα παραμείνουν μοναδικές για τους χρήστες iOS. Η Apple δήλωσε ότι «το RCS Universal Profile θα… λειτουργεί παράλληλα με το iMessage, το οποίο θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple».

Siri με Γενετική Τεχνητή Νοημοσύνη

Η προσθήκη της Γενετικής Τεχνητής Νοημοσύνης στα προϊόντα της Apple είναι πιθανό να συνεπάγεται ότι η Siri θα γίνει πολύ πιο έξυπνη και ικανή. Μπορεί να είναι πιο ενσωματωμένη με την εφαρμογή Συντομεύσεις και να χειρίζεται πιο προηγμένες εργασίες με ευκολία.

Ευρύτερη πρόσβαση στην οδική βοήθεια μέσω δορυφόρου

Η Apple έκανε άλλη μια απροσδόκητη ανακοίνωση όταν επέκτεινε το χρονικό διάστημα για το οποίο οι χρήστες του iPhone 14 έχουν δωρεάν πρόσβαση σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου. Είχε επίσης λανσάρει την Οδική Βοήθεια (Roadside Assistance), ώστε οι χρήστες της να μπορούν να ζητούν βοήθεια και μέσω δορυφόρου. Δεδομένου ότι η Apple δήλωσε ότι ξεκίνησε αυτή τη δυνατότητα στις ΗΠΑ, αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία εργάζεται σκληρά κάνοντας συμφωνίες με παρόμοιες εταιρείες εκτός των ΗΠΑ. 

AirPlay σε ξενοδοχεία

Αν περνάτε αρκετό χρόνο σε δωμάτια ξενοδοχείων, θα ξέρετε ότι δεν είναι πάντα εύκολο να πλοηγηθείτε στο πρόγραμμα τηλεόρασης του δωματίου χωρίς να παραγγείλετε κατά λάθος μια ταινία. Με αυτή τη λειτουργία, που είχε προγραμματιστεί για το 2023, αλλά τελικά θα κυκλοφορήσει το 2024, θα σαρώνετε έναν κωδικό QR και θα μπορείτε να μεταδίδετε περιεχόμενο από το τηλέφωνό σας στην οθόνη του δωματίου του ξενοδοχείου.

πηγή: FOXreport.gr

Netflix: Οι 3 εύκολες λύσεις για να βελτιώσετε την ταχύτητα του Wi-Fi σας και να μην κολλάνε οι ταινίες σας

Υπάρχει εξωγήινη ζωή σε πλανήτες έξω από το ηλιακό μας σύστημα; – Επιστήμονες απαντούν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ