Μίκαελ Σουμάχερ: Εννέα χρόνια από το ατύχημα που άλλαξε για πάντα τη ζωή του κορυφαίου αθλητή της Formula 1

Εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, από την ημέρα του σοβαρού ατυχήματος του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο θρυλικός πιλότος της Formula 1, τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, καθώς έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις. Από τότε η ζωή του κορυφαίου αθλητή στη Formula 1 άλλαξε για πάντα.

Netflix: Ντοκιμαντέρ για τον Μίκαελ Σουμάχερ – To δώρο της οικογένειάς του

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής (ρεκόρ κατακτήσεων μαζί με τον Λούις Χάμιλτον), βγήκε εκτός της πίστας του χιονοδρομικού κέντρου, όπου έχασε τον έλεγχο και έπεσε δυνατά με το κεφάλι πάνω σε έναν βράχο. Ο μόνος λόγος που βρίσκεται εν ζωή, είναι επειδή φορούσε κράνος.

Μίκαελ Σουμάχερ: Η αποκάλυψη του Ζαν Τοντ για τον θρύλο της Formula 1

Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την σοβαρή κατάσταση του Γερμανού, ο οποίος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ. Τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ’ ότι αρχικά έδειχναν και η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα οι γιατροί να τον υποβάλουν σε τεχνητό κώμα. Ο θρυλικός οδηγός της Formula1 υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ έδειξαν ότι ο Γερμανός δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε και αν δεν φορούσε το προστατευτικό κράνος θα είχε χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Μίκαελ Σουμάχερ: Τα συγκλονιστικά, κρυφά προβλήματα υγείας μετά το ατύχημα

Η είδηση του ατυχήματος του Σουμάχερ προκάλεσε παγκόσμιο σοκ, με τηλεοπτικά δίκτυα απ’ όλον τον κόσμο να κατασκηνώνουν μπροστά από την είσοδο του νοσοκομείου, για να μην χάσουν ούτε μισή πληροφορία για την κατάσταση του Γερμανού.

Σχεδόν έξι μήνες μετά το ατύχημα, στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες, σε άγνωστο μέρος, ώστε να αρχίσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Έκτοτε, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι λιγοστές, ύστερα και από επιθυμία της συζύγου του, Κορίνα.

Μυστήριο η κατάσταση της υγείας του – «Είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος»

Η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει σοβαρή, η μυστικότητα κυριαρχεί, επίσης τροφοδοτεί εικασίες, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2014 μπορεί κανείς να δει μια αχτίδα αισιοδοξίας: ο πρωταθλητής μεταφέρεται στη βίλα του στο Gland, που μετατράπηκε σε νοσοκομείο και με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, να του παρέχει την απαραίτητη φροντίδα. Δίπλα στον Σούμι, ο φύλακας- άγγελός του, η σύζυγός του Κορίνα, η εκπρόσωπος Σαμπίνε Κεμ και ο πρώην πρόεδρος της FIA και πολύ στενός φίλος του οδηγού, Ζαν Τοντ.

Εννιά χρόνια αργότερα, το μυστήριο των πραγματικών συνθηκών του Μίκαελ Σουμάχερ παραμένει. Σίγουρα πρόκειται για έναν διαφορετικό άνθρωπο. Αυτό λένε όσοι συναναστρέφονται την οικογένειά του. Φαίνεται ότι πλέον η ζωή του δεν κινδυνεύει, αλλά πολύ αδύνατος, με εγκεφαλική βλάβη που θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα της συνείδησης και της κίνησης.

Παρακολουθείται από μια ομάδα πολλών ανθρώπων που τον βοηθούν με καθημερινές φυσιοθεραπείες και θεραπείες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ