Netflix: Ντοκιμαντέρ για τον Μίκαελ Σουμάχερ – To δώρο της οικογένειάς του

Ανέκδοτο υλικό από τη ζωή του και τις ιδιαίτερες στιγμές του Μίκαελ Σουμάχερ μοιράζεται η οικογένειά του σε ντοκιμαντέρ που θα προβάλει το Netflix για τον θρύλο της F1.

Στο trailer του ντοκιμαντέρ, που θα μεταδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια του Σουμάχερ τιμά την ισχυρή προσωπικότητα του επτάκις πρωταθλητή της Formula 1, καθώς ο αγώνας του συνεχίζεται μετά το ατύχημα στο σκι που άλλαξε τη ζωή του και τον καθήλωσε σε ένα κρεβάτι, πριν από οκτώ χρόνια, το 2013.

Η σύζυγος του κορυφαίου πιλότου της F1 Κορίνα και τα παιδιά του Τζίνα και Μικ, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του- μιλούν για τον 52χρονο Σουμάχερ. Η Κορίνα, που σπάνια κάνει δηλώσεις, λέει για τον επί 26 χρόνια σύζυγό της: “Αισθάνθηκα ότι ήταν κάποιος ξεχωριστός. Πιστεύω ότι είναι πολύ δυνατός  ψυχικά. Εξαιρετικά δυνατός. Κάθε μέρα μου δείχνει πόσο δυνατός είναι”.

Netflix οικογένεια Σουμάχερ

 

“Όταν τον κοιτάζω σκέφτομαι ότι θέλω να είμαι σαν αυτόν” λέει ο γιος του Μικ που πλέον διεκδικεί τη δική του θέση στις πίστες της F1.

Σουμάχερ Netflix ντοκιμαντέρ γιος

Η εκπληκτική καριέρα και πορεία του Σουμάχερ περιγράφεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix, από τις μέρες που ως μικρό αγόρι κατακτούσε τα καρτ ως το τελευταίο έβδομο πρωτάθλημα, με το οποίο έσπασε κάθε ρεκόρ, το 2004.

Ο αδελφός του Ραλφ, επίσης οδηγός στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ και ο Μπέρνι Έκλεστοουν εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ, το οποίο υπόσχεται να μας αποκαλύψει ανέκδοτο υλικό από τις πολλές πτυχές της πολυεπίπεδης προσωπικότητας του Σουμάχερ.

Netflix Σουμάχερ κόρη Τζίνα

Η μάνατζέρ του, Σαμπίνα Κεμ, χαρακτήρισε το ντοκιμαντέρ ως το δώρο της οικογένειας  στον πολυαγαπημένο σύζυγο και πατέρα. “Ο Μίκαελ Σουμάχερ επαναπροσδιόρισε την επαγγελματική εικόνα ενός πιλότου της F1 και έθεσε νέα στάνταρ.

Στην αναζήτηση της τελειότητας, δεν στέρησε τον εαυτό του ούτε την ομάδα του από μεγαλύτερες επιτυχίες. Τον θαυμάζει όλος ο κόσμος για την ηγετική του ικανότητα. Βρήκε τη δύναμη  γι’ αυτό το έργο και την ισορροπία να επαναφορτιστεί στο σπίτι, με την οικογένειά του, την οποία λατρεύει σαν είδωλα.

Netflix ντοκιμαντέρ Σουμάχερ

Προκειμένου να διατηρήσει την ιδιωτική του σφαίρα ως πηγή δύναμης, πάντα αυστηρά και με συνέπεια διαχώριζε την ιδιωτική από τη δημόσια ζωή. Αυτό το ντοκιμαντέρ δείχνει και τους δύο κόσμους του. Είναι το δώρο της οικογένειας στον πολυαγαπημένο σύζυγο και πατέρα” είπε χαρακτηριστικά η Κεμ.

Ο Σουμάχερ κέρδισε 91 Grand Prix προτού αποσυρθεί το 2012 και υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι στις γαλλικές Άλπεις στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Από τότε η ενημέρωση για την υγεία του είναι ελάχιστη. Το ντοκιμαντέρ αναμένεται να επικεντρωθεί στον ίδιο ως προσωπικότητα και όχι στην τωρινή του κατάσταση.

Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ Vanessa Nocker είπε πως η Κορίνα Σουμάχερ στήριξε απόλυτα όλο αυτό καθώς ήθελε να φτιάξει ένα αυθεντική ταινία και να δείξει τον Μίκαελ όπως είναι, με τα πάνω και τα κάτω του, χωρίς καμία επικάλυψη. Ήταν σπουδαία και γενναία να μας αφήσει να κάνουμε ό,τι θέλαμε οπότε το σεβαστήκαμε και τηρήσαμε τα όριά της. .Μία γυναίκα ζεστή που προσφέρει έμπνευση και η οποία έκανε μεγάλη εντύπωση σε όλους μας”

Ο Σουμάχερ απογειώθηκε στη σφαίρα της διασημότητας κερδίζοντας δύο πρωταθλήματα με την Benetton και άλλα πέντε με τη Ferrari από το 1996-2006. Αποσύρθηκε το 2006 αλλά επέστρεψε στις αγωνιστικές πίστες τέσσερα χρόνια μετά με τη Mercedes, προτού αποσυρθεί οριστικά το 2012. Το ντοκιμαντέρ ήταν να προβληθεί το 2020 αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων αναβλήθηκε η προβολή αρκετές φορές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ