Μπακασέτας για την μάχη με την κατάθλιψη: «Το μυαλό μου ήταν σε άλλα επίπεδα, έκανε σκοτεινές σκέψεις»

Για την σκληρή μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη και πώς αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια μίλησε ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, Τάσος Μπακασέτας.

Τάσος Μπακασέτας για την ψυχική υγεία: «Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια»

Ο ποδοσφαιριστής ήταν καλεσμένος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συνομίλησε με τον πρόεδρο του ιδρύματος Ανδρέα Δρακόπουλο για τις προκλήσεις στην ψυχική υγεία.

«Οφείλει ο κόσμος να γνωρίζει τι γίνεται έξω απ’ τη μεγάλη εικόνα. Όλοι πιστεύουμε ότι η φήμη, τα χρήματα και ό,τι βλέπουμε στην τηλεόραση είναι η πραγματικότητα, αλλά είναι ένα μέρος της ζωής μας και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς», είπε ο Τάσος Μπακασέτας.

Τάσος Μπακασέτας: Η ανάρτησή του μετά την αποκάλυψη για την μάχη του με την κατάθλιψη

Εξήγησε ότι είχε καταλάβει ότι κάτι του συμβαίνει όταν βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΠΠ στην καλύτερη 11αδα παικτών της χρονιάς αλλά δεν μπορούσε να χαρεί. «Μου είχε κάτσει άσχημα την πρώτη φορά γιατί είχε έρθει όλη μου η οικογένεια, ήταν ένα πολύ σημαντικό βραβείο, αλλά δεν είχα το αίσθημα της χαράς εκείνη τη στιγμή. Γιατί το μυαλό μου ήταν σε άλλα επίπεδα, έκανε σκοτεινές σκέψεις και δεν το χάρηκα, όπως θα ήθελα. Δεν έδινα σημασία στη στιγμή», ανέφερε ο ποδοσφαιριστής.

Την επόμενη χρονιά που παρέστη και πάλι στα βραβεία του ΠΣΑΠΠ αποφάσισε να μιλήσει δημόσια για την μάχη που έδινε με την κατάθλιψη. «Τη δεύτερη φορά λοιπόν χωρίς να το σκεφτώ πολύ, πριν για τα βραβεία είπα θα αναφέρω κάτι για την τελευταία φορά που ήμουν σε αυτή την σκηνή. Έγινε αβίαστα. Την στιγμή που αναδείχθηκα καλύτερος παίκτης του εξωτερικού ήταν πολύ τιμητικό για μένα γιατί γι’ αυτό ψήφισαν οι συμπαίκτες μου και οι συνάδελφοι μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους κόπους σου. Ένιωθα καλά. Ήμουν σε αρκετά καλή ψυχολογική κατάσταση και ένιωθα έτοιμος να το μοιραστώ», δήλωσε ο Τάσος Μπακασέτας.

Τάσος Μπακασέτας: Η συγκλονιστική αποκάλυψη για την μάχη του με το «τέρας» της κατάθλιψης

«Θεώρησα σωστό και είχα τη δύναμη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ένιωθα καλά με αυτό και νομίζω βοήθησα αρκετό κόσμο. Αυτό ήθελα. Έλαβα μηνύματα από παιδιά κι ανθρώπους ότι τους βοήθησα κι αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή», τόνισε ο ποδοσφαιριστής.

Μάλιστα ανέφερε ότι οι εικόνες που λαμβάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν βοηθούν την ψυχική υγεία. «Στις μέρες μας μέσα από τα  social media δημιουργείται μια εικόνα του καταπληκτικού, ότι όλοι είναι τέλειοι και πίσω από την εικόνα μπορεί να κρύβονται πράγματα που ούτε τα φανταζόμαστε. Και στα νέα παιδιά οφείλω να πω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Από εκεί ξεκινάνε όλα», είπε ο Τάσος Μπακασέτας.

Παράλληλα  υπογράμμισε ότι η διαδικασία- «κλειδί» είναι να αναλάβουμε όλοι την ευθύνη της ζωής μας και να μην κατηγορούμε τους άλλους. «Είναι σκληρή διαδικασία, επίπονη έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Στο τέλος αυτής της διαδικασίας η δικαίωση που νιώθεις και οι χαρές που εισπράττεις δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Τα νέα παιδιά οφείλουν να κοιτάζουν περισσότερο τον εαυτό τους να δουλεύουν πάνω στα κομμάτια που θεωρούν ότι υστερούν», εξήγησε ο ποδοσφαιριστής.

Tasos Bakasetas: Mental health challenges at the top from Stavros Niarchos Foundation on Vimeo.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ