Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Ανεύθυνη πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη να “θρακοποιηθεί” η εκλογική αναμέτρηση»

«Η επιλογή να “θρακοποιηθεί” η εκλογική αναμέτρηση ήταν μια ανεύθυνη πολιτική επιλογή και δεν ήταν δική μου, ήταν πολιτική επιλογή του κ. Μητσοτάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Θα είμαι παρών, δεν θα φυγομαχήσω – Ήδη υφίσταμαι τις κυρώσεις» – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν υπήρξε ποτέ κανείς που να εργαλειοποιήσει την υπηρεσία πληροφοριών με τέτοιο τρόπο και να αναδείξει ως διακύβευμα της προεκλογικής περιόδου το ευαίσθητο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας. Κανένας. Ξέρετε πόσες καταγγελίες έχουν έρθει στα χέρια μου τέσσερα χρόνια, που μου έφερνε η υπηρεσία πληροφοριών;» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Ποιο είναι το μήνυμα που δίνουμε όταν βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και λέει ότι θα θέσει το θέμα στον Ερντογάν; Θα θέσει στον Ερντογάν ένα εσωτερικό ζήτημα της χώρας;» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Η απλή αναλογική δεν ήταν παγίδα, αλλά πάγιο αίτημα της Αριστεράς»

«Το απόρρητο έγγραφο που μου έστειλε της ΕΥΠ μιλάει για τον δικό του βουλευτή που είναι στρατευμένος στο τουρκικό προξενείο και τρεις μέρες πριν από τις εκλογές μιλούσε για Τούρκους Δυτικής Θράκης και αποσύρθηκε μόνο όταν αναγκάστηκα να το δημοσιοποιήσω», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «ουδέποτε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε να πει για τουρκική μειονότητα. Μια φορά έγινε αυτό από τον κύριο Ζεϊμπέκ και υπήρξε βαρύτατη επίπληξη από την πλευρά του κόμματος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται μέσα από τους αγώνες της Αριστεράς και ουδέποτε είχαν στενή σχέση με το τουρκικό προξενείο».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι 40 χρόνια τώρα το προξενείο ακολουθεί μια πολιτική διείσδυσης στη μειονότητα. «Τώρα γιατί έγινε αυτό; Αυτό γίνεται γιατί ο κύριος Μητσοτάκης δεν μπορεί να ανεχθεί ότι μια περιοχή του χάρτη δεν είναι μπλε και έστειλε την αδελφή του, τη κ. Μπακογιάννη να πάει να απευθυνθεί σε φτωχούς ανθρώπους, λέγοντας ότι αν δεν ψηφίσετε σωστά αυτή τη φορά τότε θα περάσετε τέσσερα δύσκολα χρόνια. Αυτό κατά την άποψή μου είναι ό,τι χειρότερο έχω δει τα τελευταία χρόνια» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως μίλησε με τους μειονοτικούς βουλευτές του και έκαναν λόγο για κυπατζίδικες λογικές. «Ο προηγούμενος που ζήτησε από Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης να κάνουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν είναι Τούρκοι και είναι Έλληνες, ήταν ο κ. Μιχαλολιάκος. Και τι ζητούσαν από εμένα, να βγω και να τους διαγράψω από το ψηφοδέλτιο για να μην είναι σε εκλόγιμη σειρά. Δηλαδή εγώ να ακολουθήσω αυτή την ανευθυνότητα, να δημιουργήσω μείζον πρόβλημα στην τοπική κοινωνία, αλλά και μείζον εθνικό ζήτημα».

«Ήταν ένα μνημείο ανευθυνότητας που θα το βρούμε μπροστά μας και αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει το λάθος και πάει στον Ερντογάν και ανοίξει αυτό το θέμα, είναι σαν να κάνει διμερές ζήτημα το ζήτημα της μειονότητας. Είναι απολύτως εσωτερικό θέμα. Ο τρόπος να αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα είναι να αισθάνεται η μειονότητα ότι έχει ίσα δικαιώματα με τους άλλους πολίτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ