Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Θα είμαι παρών, δεν θα φυγομαχήσω – Ήδη υφίσταμαι τις κυρώσεις» – ΒΙΝΤΕΟ

«Έχω ξεκαθαρίσει σε κάθε ευκαιρία ότι θα είμαι παρών, δεν θα φυγομαχήσω. Δεν συνηθίζω να κάνω χοπ πριν πηδήξω το χαντάκι» ανέφερε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Τσίπρας στον ΑΝΤ1: «Η απλή αναλογική δεν ήταν παγίδα, αλλά πάγιο αίτημα της Αριστεράς»

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει την επόμενη μέρα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Για να μην φανώ αδιάκριτος δεν θα προδικάσω την επόμενη μέρα πριν δω το αποτέλεσμα. Προσδοκώ μέχρι να κλείσει η κάλπη και αγωνιζόμαστε για την ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν πετάμε στα σύννεφα, γνωρίζουμε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά για εμάς οποιαδήποτε προοπτική να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μια δύναμη αξιόπιστη που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, είναι ο στόχος μας και θα είμαστε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στις επάλξεις για να το πετύχουμε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που έχει συλλογικές διαδικασίες και εγώ έχω ξεκαθαρίσει σε κάθε ευκαιρία ότι θα είμαι παρών, δεν θα φυγομαχήσω. Δεν φυγομάχησα σε πιο δύσκολες στιγμές. Ανέλαβα την ευθύνη παρά το δυσμενές αποτέλεσμα της απλής αναλογικής, να σηκωθώ και να δώσω τη μάχη και να σταθώ στα πόδια μου. Το ίδιο θα κάνω και την επόμενη μέρα, θα είμαι παρών. Θα καταθέσω τις προτάσεις και το σχέδιό μου, το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης θα ξαναέρθει να διεκδικήσει σύντομα τη διακυβέρνηση του τόπου. Το τι θα κάνω προσωπικά εγώ και πώς αυτό θα αξιολογηθεί και ποιες θα είναι οι αλλαγές που θα γίνουν την επόμενη μέρα, θα το κρίνουμε συλλογικά. Δεν θέλω να προδικάσω σε σχέση με αυτό, θέλω όμως να διαβεβαιώσω σε σχέση με αυτό ότι είμαι ένα πολιτικό ον που έχω μάθει στη ζωή μου να μάχομαι και να μην φυγομαχώ» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

«Ήδη υφίσταμαι τις κυρώσεις. Είναι προφανές ότι η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν καταφέρει να κερδίσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση και ανατρέψει το αποτέλεσμα, προφανώς και θα είναι μια διαφορετική μέρα για τον ελληνικό λαό και το κόμμα. Αν χάσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση, θα πρέπει να αναστοχαστεί, να πάει σε μια διαδικασία για να κάνει έναν απολογισμό για το τι έπραξε σωστά και τι λάθος», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν θα διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. απάντησε: «Δεν συνηθίζω να κάνω χοπ πριν πηδήξω το χαντάκι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ