Αλαφούζος: Η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα

Ευθεία επίθεση στην ΑΕΚ εξαπέλυσε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος τόνισε ότι ο φετινός τίτλος της Super League κρίθηκε εκτός γηπέδων.

ΑΕΚ: H απονομή του πρωταθλήματος – ΒΙΝΤΕΟ από την φιέστα στην Opap Arena

“Καλή ομάδα η ΑΕΚ αλλά έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες”

Για ανέντιμες συναλλαγές που δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να κατακτήσει το πρωτάθλημα έκανε λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος μιλώντας στον BwinΣπορfm. 

«Είναι μια ομάδα που έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες. Είχαμε ακραίες διαιτησίες, βαφτίσαμε μεθυσμένους ξένους διαιτητές και βάλαμε τον Διαμαντόπουλο να σφυρίξει, ο οποίος κάθε φορά που σφυρίζει, σφυρίζει υπέρ της ΑΕΚ. Κάθε φορά υπάρχει αλλοίωση. Θυμάστε τον Νταμπάνοβιτς. Είχαμε μια ακραία διαιτησία, ένα έκτρωμα διαιτησίας. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Παρόλο που η ΑΕΚ είχε χωρίς καμία αμφιβολία καλή ομάδα, έκλεψε το πρωτάθλημα», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος και πρόσθεσε:  « Το βάρος που είχε φέτος ο Παναθηναϊκός και ο Γιοβάνοβιτς ήταν τεράστιο και αν δεν υπήρχαν κάποιες απαράδεκτες διαιτησίας αλλά και του Covid, που ήταν θέμα ατυχίας και έλλειψης ευαισθησίας της ομάδας που μας κόλλησε και των άλλων ομάδων των playoffs, ίσως μιλούσαμε διαφορετικά».

«Δεν υπήρχε ομάδα που να συμπαθεί τον Παναθηναϊκό, αλλά ξέρουμε ποιος ήταν ο πρωτοστάτης σε αυτή την ανέντιμη συναλλαγή. Ο κ. Μελισσανίδη. Μια ομάδα δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο, ανήκει στους οπαδούς της. Με την ΑΕΚ είχαμε πάντα καλές σχέσεις, έχει υποβιβαστεί γιατί δεν πλήρωσε τα χρέη της όπως εμείς», τόνισε ο διοικητικός ηγέτης του τριφυλλιού.

«Ικανοποιημένος με τον προπονητή. 3-4 μεταγραφές μέχρι 15 Ιουνίου»

«Έδωσα συγχαρητήρια στον κ. Γιοβάνοβιτς γιατί ήμασταν πρώτοι και όλοι είδαμε πώς καταλήξαμε δεύτεροι. Άλλαξε την ομάδα και την έφερε ξανά στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Συμφωνήσαμε να κάνουμε άμεσα μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας. Ο προπονητής μας προσπάθησε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Δεν ήθελε να φέρει 20 παίκτες, ακόμη κι αν εγώ μπορούσα να φέρω. Και για θέμα συγκυρίας, αργήσαμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Με τις όποιες καθυστερήσεις όμως η ομάδα ήταν πρώτη τόσες αγωνιστικές. Αν μας έλεγε κανείς πέρσι ότι η ομάδα θα ήταν δεύτερη και θα έχανε το πρωτάθλημα από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, θα μιλούσαμε για πρόοδο. Ο σχεδιασμός δεν έχει αρχίσει τώρα, αλλά μετά τον Ιανουάριο. Έχουμε καταλήξει σε κάποια πράγματα και θέλουμε ως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές που θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ακόμη».

«Δεν υπάρχουν πλέον χρέη στον Παναθηναϊκό»

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Όταν κάναμε την προσπάθεια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ενώ κάναμε έρευνα και περιμέναμε 100.000 μέλη από τα 2 εκατομμύρια οπαδών μας, όσα έχει περίπου και ο Ολυμπιακός (οι επόμενες ομάδες είναι στα μισά από μας) δεν πέτυχε η προσπάθεια και βρέθηκα σε μια συνθήκη που δεν υπήρχε κανένας να βοηθήσει. Υπήρχαν χρέη 60 εκατ. ευρώ και ένα ρόστερ και με τα συμβόλαια που υπήρχαν φτάσαμε σε ένα χρέος 100 εκατ. ευρώ που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έκανα κι εγώ λάθη, είχαμε μια καταστροφική χρονιά στην περίοδο Στραματσιόνι, τα διαλύσαμε όλα εκείνη τη χρονιά… Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα χρέη, έχουν πληρωθεί υποχρεώσεις 120 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια, πάρα πολύ αιματηρή. Ήταν σαν να έχω το ένα χέρι πίσω από την πλάτη. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει και δύσκολες χρονιές και δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 30-40 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο. Δεν υπάρχουν πλέον χρέη. Δεν έχουμε υποχρέωση απέναντι σε παίκτες, μάνατζερ, προπονητές ή ομάδες. Όλα είναι τακτοποιημένα, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στην εφορία που τηρούνται κανονικά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ