Πάτρα: Σε εκκλησία στα Βριλήσσια ο επιχειρηματίας που έγινε παπάς λόγω χρεών – Η απάντηση από την Αρχιεπισκοπή

Στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια είναι εφημέριος ο ιερέας, ο οποίος φέρεται να έγινε παπάς για να γλιτώσει τα χρέη που είχε δημιουργήσει ως επιχειρηματίας στον χώρο του εμπορίου δερμάτων στην Πάτρα.

Πάτρα: Επιχειρηματίας έγινε παπάς για να γλιτώσει από τα χρέη – Πώς τον εντόπισαν οι άνθρωποι που «φέσωσε»

Σύμφωνα με το MEGA υπάγεται στην αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2021, είναι έγγαμος και πατέρας έξι παιδιών.

Από το 1993 έως και το 2011, συνέχισε ως τρίτη γενιά συνέχισε την ιδιωτική επιχείρηση υποδημάτων  που διατηρούσε η οικογένεια του στην Πάτρα. Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια εκεί και «φέσωσε» πολλούς ανθρώπους εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, και έπειτα εξαφανίστηκε.

Το 2011-2012 αποφοίτησε από τη Ριζάρειο ιερατική σχολή κι στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης κληρικών του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης το 2012 έως το 2020. Από το 2012 και μετά ιερατεί και λειτουργεί σε διάφορες ενορίες.

Το 2012 διορίστηκε ως εφημέριος της Αγίας τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021 και εδώ και 2 χρόνια είναι προσωρινός εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

 

Η απάντηση από την Αρχιεπισκοπή

Σε επικοινωνία του Mega με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρη Βαρνάβα, ανέφερε πως εφόσον υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, θα λάβουν και εκείνοι τα μέτρα τους και επεσήμαναν πως δεν είχαν ιδέα για τη δράση του.

«Προς στιγμής δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο και ούτε έχουμε κάτι στα χέρια μας που να καθιστά κατηγορία εναντίον του. Εάν κάποιος έχει στοιχεία εναντίον του, να τα καταθέσει και να τηρήσουμε και εμείς την νόμιμη διαδικασία», ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρης Βαρνάβας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ