Βόλος: Συνεχίζεται η έλλειψη πόσιμου νερού – Επίθεση Μπέου σε Αγαπηδάκη

Συνεχίζονται τα προβλήματα για τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό από το δίκτυο υδροδότησης, που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.  Σύμφωνα με την ΔΕΥΑΜΒ και τον δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο η υδροδότηση θα αποκατασταθεί πλήρως μετά από 15 με 20 ημέρες.

Κακοκαιρία Daniel: Χωρίς νερό o Βόλος – Αποκλεισμένα χωριά του ανατολικού Πηλίου

Το νερό που παρέχεται με ωράριο δεν είναι πόσιμο και φτάνει στα σπίτια ορισμένων περιοχών του Βόλου με ωράριο, στη συνέχεια διακόπτεται και πολλοί υγειονομικοί φορείς και επιστήμονες μιλούν για ακατάλληλο νερό ακόμη και για οικιακή χρήση.

Δεκαδες συνεργεία του Δήμου Βόλου εργάζονται για να καθαρισθούν συνοικίες όπως τα Παλιά, η Νεάπολη, το Παλαιό Λιμεναρχείο, το Οινόπνευμα και περιοχές γύρω από το Εμπορικό Κέντρο “Old City” που έχουν κατακλυσθεί από λάσπη και ανάλογες προσπάθειες γίνονται σε οδούς και γέφυρες που σάρωσε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας όταν υπερχείλισε και παρέσυρε τα πάντα πλημμυρίζοντας την πόλη του Βόλου.

Κακοκαιρία Daniel – Βόλος: Εμφανίστηκαν περιστατικά γαστρεντερίτιδας σε παιδιά από το νερό

Ανυπολόγιστες καταστροφές, που δεν έχουν αποτιμηθεί, έχουν υποστεί το Συγκρότημα Τσαλαπάτα που αποτελεί ένα Πολυχώρο Μουσείων Πολιτισμού και Βιομηχανικής Παράδοσης, και με πολλά πολυτελή καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, αλλά και το κτιριακό συγκρότημα των 1ου και 4ου ΕΠΑΛ της Νέας Ιωνίας που συστεγάζει και το 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου. Ειδικά το σχολικό συγκρότημα έχει καταστραφεί ολοσχερώς τόσο κτιριακά, όσο και ο εξοπλισμός που υπήρχε.

Αποκαταστάθηκε η οδική σύνδεση Μηλίνας – Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο και τα μηχανήματα της Περιφέρειας Μαγνησίας προσπαθούν να φθάσουν στη Ζαγορά και στη συνέχεια ως το Χορευτό ώστε να αποκαταστήσουν τη σύνδεση με τον Βόλο. Ανάλογες προσπάθειες καταβάλλονται και για την σύνδεση της Μακρυνίτσας.

Βόλος -Συγκλονίζει ο γιος αγνοούμενου: «Μου είπε μόνο “δεν μπορώ να κρατηθώ άλλο” – Βρήκα μόνο το παντελόνι του» – ΒΙΝΤΕΟ

Από την πλευρά του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με ανακοινώσεις του εφιστά την προσοχή σε όσα σκάφη κινούνται εντός του Παγασητικού διότι από τη θεομηνία και τις πλημμύρες οι χείμαρροι που εκβάλλουν στον Παγασητικό κατέβασαν από τις πλαγιές των βουνών τεράστιες ποσότητες φερτών υλών και μεγάλους κορμούς δένδρων που επιπλέουν στη θάλασσα και μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε περίπτωση πρόσκρουσης σε αυτούς.

Επίθεση Μπέου σε Αγαπηδάκη

Οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη και οι συστάσεις στους κατοίκους του Βόλου να μην χρησιμοποιούν το νερό για προσωπική υγιεινή την έφερε αντιμέτωπη με τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο.

«Για αγάπες καλή είναι. Το έχει και το όνομα της. Θα την παρακαλούσα σε ό,τι αφορά τον Βόλο να μην προτρέχει. Γιατί το να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να λες ότι σου κατέβει στο μυαλό και να δημιουργείς αναστάτωση σε πολίτες οι οποίοι έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα τις τελευταίες 7-8 μέρες δεν είναι ό,τι καλύτερο», είπε ο δήμαρχος Βόλου, που εξήγησε ότι χρησιμοποιεί κανονικά το νερό για λόγους υγιεινής και είναι ασφαλές αλλά όχι πόσιμο.

Στη συνέχεια η Ειρήνη Αγαπηδάκη ρωτήθηκε για την επίθεση του Αχιλλέα Μπέου αλλά απέφυγε να σηκώσει το γάντι. «Άλλο οι επιθέσεις εναντίον μου και άλλο η προστασία της ανθρώπινης υγείας. Ο κ. Μπέος είναι δήμαρχος, έχει άλλες ευθύνες. Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο του. Όμως εδώ τα πράγματα, ξέρετε, δεν είναι πολιτικά. Είναι θέμα επιστημονικής τεκμηρίωσης. Συνεργαζόμαστε με τις αρχές στο Βόλο. Θα ελέγξουμε ξανά και ξανά το νερό. Είμαστε στην ίδια πλευρά όλοι και δεν περισσεύει κανένας» τόνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. Τέλος επανέλαβε ότι το νερό στο Βόλο δεν είναι πόσιμο και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για να κάνουν μπάνιο ή να πλύνουν τα δόντια τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ