Μαρόκο: Μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό πριν τον φονικό σεισμό

Ερωτήματα προκαλεί το βίντεο που κατάγραψε μπλε λάμψεις στον ουρανό του Μαρόκου λίγο πριν τον σεισμό, που προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 2.000 ανθρώπων το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Μαρόκο: Η στιγμή που γάμος διακόπτεται από τον φονικό σεισμό – Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, κάμερα σε σπίτι στο Μαρακές, κατέγραψε αυτές τις μπλε λάμψεις περίπου 3 λεπτά πριν. Οι αιτίες για το φαινόμενο παραμένουν ασαφείς. Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται μια τέτοια λάμψη πριν από κάποιον μεγάλο σεισμό.

Αντίστοιχες λάμψεις είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας πριν τον φονικό σεισμό στην Τουρκία τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν έχασαν την ζωή τους 59.259 άνθρωποι.

Μαρόκο: Σκάβουν με τα χέρια στα συντρίμμια για επιζώντες από τον σεισμό

Μία θεωρία αναφέρει ότι οι λάμψεις σχετίζονται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο διευκρινίζει ότι ακόμη η σύνδεση αυτών των λάμψεων με αυτά τα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Όπως εξηγεί το δημοσίευμα, αυτές οι λάμψεις δεν εμφανίζονται πάντα αλλά κάποιες φορές κοντά στον χρόνο και το επίκεντρο ενός σεισμού όταν η τεκτονική πίεση βρίσκεται στο κόκκινο. Η πρώτη καταγραφή τέτοιων λάμψεων έγινε για πρώτη φορά το 1965 σε σεισμό στην Ιαπωνία, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα έχουν καταγραφεί στην Κίνα το 2008, την Ιταλία το 2009 και το Μεξικό το 2017.

Σεισμός στο Μαρόκο: Επαναπατρίστηκαν 108 Έλληνες που έζησαν τον τρόμο των φονικών Ρίχτερ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ