Πυρά από την αντιπολίτευση προκαλεί η παραίτηση Βαρβιτσιώτη

Τα πυρά της αντιπολίτευσης προκάλεσε η παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Η ανάρτηση για την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας

«Με καθυστέρηση έξι ημερών, ο κ. Βαρβιτσιώτης αποφάσισε να δείξει την ελάχιστη ευθιξία και να παραιτηθεί από υπουργός Ναυτιλίας, μετά την απάνθρωπη δήλωσή του με την οποία εξίσωσε τους θύτες με το θύμα της δολοφονίας, τον Αντώνη Καρυώτη, στο λιμάνι του Πειραιά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

«Ο κ. Βαρβιτσιώτης πρώτα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για δήθεν πολιτική εκμετάλλευση, στη συνέχεια, αφού ζητήσαμε την αποπομπή του, ζήτησε μια υποκριτική συγγνώμη και σήμερα τελικά παραιτήθηκε υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής. Μόλις δύο και πλέον μήνες από τις εκλογές, οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ήδη μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση. Μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο μέγας υπεύθυνος για τις επιλογές των υπουργών και την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους είναι ένας και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραιτήθηκε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από υπουργός Ναυτιλίας μετά την δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon

Το ΠΑΣΟΚ

«Είναι πλέον εμφανές ότι η επιτελικότητα και η αριστεία είναι μόνο δυο ωραία σλόγκαν χωρίς πολιτικό περιεχόμενο στη μαρκίζα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει σχόλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο συνεχίζει: «Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ουδέποτε αποδοκίμασε δημόσια τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις προκλητικές δηλώσεις του με τις οποίες εξίσωνε τους θύτες με τον Αντώνη.   Ούτε καν ψέλλισε δημόσια ότι φέρει πολιτική ευθύνη για την απουσία του λιμενικού κατά τον απόπλου του Blue Horizon, αφήνοντας απροστάτευτο έναν πολίτη.  Ας μην προσπαθεί να μας πείσει σήμερα για τα αντίθετα. Η «παραίτηση» του κ. Βαρβιτσιώτη άργησε έξι μέρες», καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγή.

Το ΚΚΕ

«Όσες αλλαγές και αν γίνουν στο κυβερνητικό σχήμα, τίποτα ουσιαστικό δεν πρόκειται να αλλάξει γιατί το πρόβλημα είναι βαθιά πολιτικό και δεν περιορίζεται στη διαπιστωμένη ανεπάρκεια ορισμένων προσώπων», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Με καθυστέρηση έξι ημερών η παραίτηση Βαρβιτσιώτη για την απάνθρωπη δήλωση

«Πρόκειται για την πολιτική που, σε όλους τους τομείς, θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών, ακόμα και την ανθρώπινη ζωή, στον βωμό του κέρδους των λίγων. Αυτή η πολιτική, που υλοποιείται από το σύνολο της κυβέρνησης με πρώτο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είναι που επιχειρείται να μείνει στο απυρόβλητο μέσω της διαρκούς ανακύκλωσης προσώπων», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Η Ελληνική Λύση

«Η παραίτηση του κ. Βαρβιτσιώτη, το λιγότερο που μπορεί να προκαλέσει είναι θυμηδία, καθώς πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια του πρωθυπουργού να διασωθεί. Θεωρούμε ότι θα ακολουθήσει η παραίτηση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, καθώς και ο αποκεφαλισμός του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, αναφορικά με την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη από την θέση του Υπουργού Ναυτιλίας.

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει ως εξής:  «Αποδεικνύεται περίτρανα ότι όλα γίνονται για την επικοινωνία και την “σωτηρία” του κ. Μητσοτάκη, όχι για το καλό του ελληνικού λαού και τη σωτηρία της Ελλάδας. Η Ελληνική Λύση ζητά να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση για να σωθεί ο τόπος», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ