Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Τι κρύβεται πίσω από τα βίντεο – Οι φράσεις που παραπέμπουν σε συμπλοκές οπαδών

Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, και δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Την ίδια ώρα δύο βίντεο που βρίσκονται στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. και καταγράφουν τις απάνθρωπες πράξεις των οκτώ ανηλίκων που κατηγορούνται για συστηματικό βιασμό του 15χρονου, παραπέμπουν σε συμπλοκή με οργανωμένους οπαδούς, αλλά και μεταξύ μαθητών δύο σχολείων.

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Έρχονται 6 νέα εντάλματα σύλληψης – Ο ρόλος του ανηλίκου που αναζητείται

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δύο συνθήματα που ακούγονται ενδεχομένως να ανοίξουν δρόμους στην έρευνα, καθώς μπορεί να αποτελούν φράσεις «κλειδιά».

«Κάτω π…»
«Δυτική α…».

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Οι δράστες προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» τα βίντεο πριν από τη σύλληψή τους – Σοκάρουν οι απολογίες

Σύμφωνα με τον Μανώλη Διαμαντάρα, που είναι δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, «υπάρχουν στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά …οι οποίες εξηγούν το περιστατικό και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε για να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, μία φράση, φέρεται να παραπέμπει σε συμπλοκή που είχε γίνει σε πάρκο στα δυτικά προάστια και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρονται να επικράτησαν. Η δεύτερη φέρεται να αντιπροσωπεύει τους οργανωμένους οπαδούς ομάδας, που εκτός από ξυλοδαρμούς είχαν προβεί και σε παρόμοια πράξη με αυτή που καταγγέλλει ο 15χρονος ότι υπέστη.

Εντάλματα για νέες συλλήψεις – Ο ρόλος των τεσσάρων κοριτσιών

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται ο ρόλος τεσσάρων κοριτσιών που ήταν στην ίδια παρέα, όπως πρώτο έγραψε το enikos.gr. Πρόκειται για τρεις 15χρονες και μία 14χρονη,  που πιθανότατα ήταν μπροστά στις πράξεις, όμως ο 15χρονος δεν τους έχει δώσει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο. Οι πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν πάντως πως ήταν τα κορίτσια διακινούσαν τα βίντεο στο σχολείο και γι’ αυτό, στην περίπτωση που εκδοθούν εντάλματα, αυτά ενδέχεται να αφορούν στην κατηγορία της διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

«Η παρέα είναι σταθερή; Τα οκτώ αγόρια που έχεις δει αναφέρει; Κι εσύ;» ήταν η ερώτηση της παιδοψυχολόγου του Τμήματος Ανηλίκων που ήταν εκείνη η οποία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τον 15χρονο και να τον κάνει να αποκαλύψει το μαρτύριο που βίωνε.
«Και άλλα τέσσερα άτομα» απάντησε εκείνος.
«Έχουν δει αυτά που έχουν συμβεί σε σένα;»
«Και από κοντά και στα βίντεο»

Ο 15χρονος φέρεται να κατονόμασε τα συγκεκριμένα κορίτσια, αναφέροντας μάλιστα και σε ποια σχολεία φοιτούν.

Ίλιον: Φόβοι ότι διέφυγε στο εξωτερικό ο όγδοος ανήλικος

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι, εκτός από τους έξι συλληφθέντες (τρεις εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί) έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο ανήλικοι που συμμετείχαν στα βασανιστήρια σε βάρος του 15χρονου. Αρχικά δεν είχαν εντοπιστεί. Ο ένας παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές, μαζί με τον δικηγόρο του, όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο.

Ο άλλος, ο όγδοος δηλαδή κατηγορούμενος για την υπόθεση, δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και εκτιμάται ότι ίσως έχει διαφύγει από τη χώρα και πιθανότατα βρίσκεται στην Αλβανία. Για τον συγκεκριμένο ανήλικο, ηλικίας 16 ετών, ο 15χρονος φέρεται να κατέθεσε πως είχε βασικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνος που μοίραζε τα βίντεο, ενώ σε ένα από αυτά είχε καταγραφεί και ο ίδιος να τον χτυπάει.  Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με τον 15χρονο, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ