Τροχαίο στη Ρουμανία: «Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο» – Τι λέει ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Σε σοκ είναι ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία. «Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο» λέει και  αδυνατεί να ξεχάσει την στιγμή της τρομακτικής σύγκρουσης που κόστισε την ζωή στον 53χρονο από την Λάρισα.

Ρουμανία: Τι ισχύει με τις προειδοποιητικές αλυσίδες και το λεωφορείο – «Λένε ψέματα»

Οδηγούσε 18 ολόκληρες ώρες. Δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός, εκτός από εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα που αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δεν θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Ρουμανία: Συγκλονίζει η μητέρα του 53χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου»

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί μέσα. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου υπέδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το τροχαίο. Δεν έτρεχα», λέει συντετριμμένος και ζητά συγγνώμη από την οικογένεια του 53χρονου, αλλά και από τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου.

Ο οδηγός του λεωφορείου δεν μπορεί να πιστέψει ότι συνέβη ένα τέτοιο δυστύχημα, ενώ οδηγούσε εκείνος. Όπως λέει, διαθέτει μεγάλη εμπειρία, καθώς είναι 20 χρόνια επαγγελματίας οδηγός, έχοντας εργαστεί σε ΚΤΕΛ και σχολικά λεωφορεία. Ο ίδιος ανησυχεί για την επόμενη μέρα καθώς φοβάται για τη δουλειά του, από την οποία βιοπορίζεται. Σημειώνεται ότι μέχρι να βγει το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας, δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ύποπτος και παραμένει ελεύθερος, με τον όρο να παρουσιάζεται οπότε τον καλεί η ρουμανική αστυνομία, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

Ρουμανία: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ λίγο μετά το τροχαίο – «Πάρε ανάσες»

Άσκησε το δικαίωμα της σιωπής και έδωσε στις ρουμανικές αρχές τα στοιχεία του και την διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του στην Ελλάδα προκειμένου να ειδοποιηθεί όταν του απαγγελθούν κατηγορίες και χρειαστεί να επιστρέψει στην Ρουμανία. Σημειώνεται ότι έφυγε σήμερα οδικώς από το Βουκουρέστι.

Οι επιβάτες επιστρέφουν από την Ρουμανία στην Ελλάδα

Δύο 24ωρα μετά τη φονική σύγκρουση που τους σημάδεψε για μια ζωή και ανήμερα των Χριστουγέννων, ακόμη πέντε Έλληνες επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Τα σημάδια από το τροχαίο παραμένουν ακόμη εμφανή. Αρκετοί από αυτούς έχουν γάζες στα κεφαλιά τους καθώς τραυματίστηκαν όταν η οροφή του λεωφορείου τούς εγκλώβισε στην καμπίνα των επιβατών.

τροχαίο Ρουμανία

Σημείο καρμανιόλα

Κι ενώ ακόμη οκτώ επιβάτες του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου παραμένουν σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο σημείο καρμανιόλα που έγινε το δυστύχημα αφού μέσα σε λίγους μήνες έχουν σημειωθεί εκεί πολλά τροχαία.

Την ίδια ώρα, ο Ρουμάνος βουλευτής Καταλίν Ντρούλα δίνει άλλη διάσταση καθώς υποστηρίζει ότι οι τοπικές Αρχές του Βουκουρεστίου ανέφεραν ότι το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα, χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους, κάτι που δεν συνέβη, όπως υποστηρίζει.

«Oι αλυσίδες έχουν χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν όπως φαίνεται στην εικόνα και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας».

Τι λέει ο ιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου για την τραγωδία

Εν τω μεταξύ, απαντήσεις ως προς το γιατί δεν υπήρχαν δύο οδηγοί στο λεωφορείο σε ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, έδωσε ο ιδιοκτήτης του τουριστικού πρακτορείου που διοργάνωσε την εκδρομή στη Ρουμανία, που κόστισε τη ζωή στον 53χρονο Λαρισαίο Νίκο Χλώψιο.

Μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου, ο κ. Γιάννης Μπατζιόλας υποστήριξε, πως ένα έκτακτο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν δύο οδηγοί, ωστόσο το λεωφορείο κινήθηκε από Βόλο έως Θεσσαλονίκη με άλλον οδηγό και με άλλο συνέχισε για το Βουκουρέστι.

«Το δρομολόγιο, είχε προγραμματιστεί κανονικά με δύο οδηγούς γιατί είναι 16 ώρες. Ο δεύτερος οδηγός μία ώρα πριν την αναχώρηση του ταξιδιού λόγω γαστρεντερίτιδας δηλώνει κώλυμα και δε μπορεί να ξεκινήσει. Τότε αντικαταστάθηκε με άλλο οδηγό που πήγε το λεωφορείο μέχρι τη Θεσσαλονίκη» είπε στο onlarissa.gr

«Στη Θεσσαλονίκη παρέλαβε το λεωφορείο ο οδηγός που πήγε στο Βουκουρέστι. Ήτανε μόνος του και γενικά δεν έτρεχε καθόλου, έχω μιλήσει με πελάτες, πήγαινε σε όλη τη διαδρομή πολύ προσεκτικά… Οπότε σίγουρα δεν έφταιγε η ταχύτητα για το συμβάν που έγινε… Περιμένουμε κι εμείς τους ειδικούς για τα αίτια της τραγωδίας για να μπορούμε να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα», τόνισε.

«Δεν θα είχαμε τραγωδία, εάν το εμπόδιο ήταν ελαφρύ»

«Ο οδηγός είδε τον περιοριστή, τον χτύπησε με την κεραία, το άκουσε όταν το χτύπησε και φρέναρε. Αφού φρέναρε, το λεωφορείο κινήθηκε για δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον περιοριστή το aircondition που βρισκόταν στην οροφή. Έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα», είπε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορος του οδηγού Αλέξανδρος Ματθαίου.

Όσο για το εάν ο οδηγός ήταν κουρασμένος απάντησε ότι δεν ήταν, το πούλμαν έκανε αρκετές στάσεις στη διάρκεια της διαδρομής.

Σε ερώτηση αν έτρεχε, ο δικηγόρος απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό και λέει πως είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος.

Ο κ. Ματθαίου κατέληξε λέγοντας: «Εάν το υλικό που ήταν κατασκευασμένο το εμπόδιο ήταν ελαφρύ και με το πρώτο άγγιγμα ανασηκωνόταν αυτόματα, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για την τραγωδία αυτή». Ερωτηθείς γιατί ο οδηγός ακολούθησε αυτή τη διαδρομή απάντησε ότι το «το gps τον έβαλε εκεί και μπήκε στη λωρίδα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ