Ρουμανία: Συγκλονίζει η μητέρα του 53χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ραγίζει καρδιές η μητέρα του 53χρονου Νίκου Χλώψιου από την Λάρισα που έχασε την ζωή του, στο τροχαίο με το τουριστικό λεωφορείο στη Ρουμανία.

Ρουμανία: Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ λίγο μετά το τροχαίο – «Πάρε ανάσες»

«Έχασα τον γιο μου, που πήγαινε για βόλτα. Τι ήταν αυτό που πάθαμε. Να χάσω το παιδί μου και ευτυχώς δεν έφυγε και η νύφη μου. Είναι χτυπημένη αλλά δεν έφυγε. Ο γιός μου της έκανε έκπληξη, στη γυναίκα του, χωρίς να της πει, της έδειξε το εισιτήριο. Εκεί δούλευε ο γιος μου, στη Ρουμανία, είχε δυο χρόνια που δούλευε εκεί, πήγαινε και ερχόταν στις 15 μέρες. Αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητο, δεν έπαθε τίποτα και τώρα που οδηγούσε άλλος μας τον σκότωσε», δήλωσε η μητέρα του στον ΑΝΤ1.

Πατέρας δυο παιδιών 21 και 24 ετών, ο 53χρονος έκανε ταξίδι αναψυχής με την σύζυγό του, αλλά δυστυχώς η μοίρα του επιφύλασσε το χειρότερο παιχνίδι. Η σύζυγός του νοσηλεύεται καθώς έχει κάνει ράμματα στο κεφάλι της, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει σπάσει και τα πλευρά της.

Στο πένθος η Λάρισα – Αυτός είναι ο 53χρονος που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο με λεωφορείο στη Ρουμανία

«Πήγε ταξίδι αναψυχής. Αυτό που ζούμε τώρα είναι κάτι που δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Μιλάω με τη νύφη μου κατά τις 7:30 μου είπε ότι είναι χτυπημένη. Της λέω ο Νίκος που είναι, μου λέει δεν ξέρω, είναι σε άλλο νοσοκομείο και κάποια στιγμή στις 8μμ μας είπαν ότι ο αδελφός μου είναι νεκρός» δήλωσε από την πλευρά της η αδελφή του θύματος, Βάσω Χλώψιου.

Ρουμανία: Οι έρευνες για τα αίτια του τροχαίου

«Φως» στα αίτια της τραγωδίας επιχειρούν να ρίξουν οι αρχές της Ρουμανίας. «Ο Βολίδας», όπως ήταν το παρατσούκλι του 51χρονου Βολιώτη οδηγού του μοιραίου λεωφορείου,

Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο στη Ρουμανία: Οι εξελίξεις με τους τραυματίες – Πότε επιστρέφουν στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβάτες
  • Παραβίασε το όριο ταχύτητας που προβλέπει ο ΚΟΚ στο σημείο, τα 40χλμ/ώρα;
  • Δεν υπολόγισε καλά το ύψος;
  • Δεν είδε τις προειδοποιητικές πινακίδες;
  • Προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ακολούθησε λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία;

Ο υπεύθυνος του ταξιδιωτικού γραφείου στη Λάρισα που διοργάνωση την εκδρομή, Γιάννης Μπατζιόλας δήλωσε πως, «ο οδηγός είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση είναι συγκλονισμένος δεν έχει να πει κάτι εμείς μιλάμε μόνο με τις αρμόδιες αρχές». «Έπρεπε να περάσει από αυτή τη γέφυρα έτσι τον κατεύθυνε το GPS έχουν γίνει επτά παρόμοια δυστυχήματα τους τελευταίους μήνες στο σημείο», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Τουριστικών Λεωφορείων Λάρισας, Γρηγόρης Λάβδας, δήλωσε πως, «κανένα γραφείο δεν ευθύνεται για τέτοιο ατύχημα, όλοι μαζεύουμε κόσμο για να πάνε να περάσουν καλά».

Ο οδηγός, που έδωσε κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος, υποστηρίζει ότι επέλεξε τη συγκεκριμένη διαδρομή ακολουθώντας τις οδηγίες πλοηγού.

«Χρησιμοποιούσε το google maps ο συγκεκριμένος κύριος. Απλά επειδή ο συγκεκριμένος πλοηγός δεν έχει επιλογή για λεωφορείο δυστυχώς δεν μπορούσε να καταλάβει ότι δεν περνάει από εκεί», περιγράφει επιβάτης.

Ο οδηγός βγήκε αρνητικός στο τεστ αλκοόλ και ναρκωτικών, ενώ οι επιβάτες υποστηρίζουν ότι δεν έτρεχε.

«Δεν έτρεχε πουθενά και σε κανένα σημείο της διαδρομής. Ήταν σοκαρισμένος. Είχε πιάσει το τιμόνι και είχε κολλήσει εκεί πέρα. Έξω δε όταν βγήκε ήταν σε κατάσταση σοκ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιβάτης.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του οδηγού, για το δυστύχημα φταίει το υλικό από το οποίο ήταν φτιαγμένος ο περιοριστής ύψους.

Αναμφισβήτητα, βασικό ερώτημα που προκύπτει στο περιθώριο της τραγωδίας είναι το πόσο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι στο λεωφορείο δεν υπήρχε δεύτερος οδηγός, καθώς δήλωσε κώλυμα την τελευταία στιγμή- και αναγκάστηκε να κάνει μόνος του όλη την 16άωρη διαδρομή από την Ελλάδα μέχρι το Βουκουρέστι.

Τα συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ

Πλάνα μέσα από το λεωφορείο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα αποτυπώνουν τις σκηνές πανικού που επικράτησαν. Όπως φαίνεται, ένας άνδρας βρίσκεται στο πάτωμα του οχήματος, προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από την οροφή του λεωφορείου. Μάλιστα, σε κάποια στιγμή φωνάζει «πάρε ανάσες».

Επίσης, στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης “Digi 24” καταγράφεται η πορεία του λεωφορείου λίγα δευτερόλεπτα πριν συμβεί η μοιραία σύγκρουση.
Όπως καταγράφει κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινούνταν ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός του λεωφορείου άλλαξε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη κολώνα που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο.

Μάλιστα ο Ρουμάνος δημοσιογράφος υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση, αιτίαση που ενισχύει τα όσα έχουν από χθες δημοσιευθεί, πως ενδεχομένως να μπερδεύτηκε από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

“Ήταν εκείνο το δευτερόλεπτο της σιγής που δεν μπορούσαμε να αντιληφθούμε τι έγινε και μετά φωνές, αίματα, τσιρίδες, ένα κοριτσάκι να φωνάζει μαμά μαμά δεν βλέπω μαμά τα γυαλιά μου. Και κόσμο να τρέχει πανικόβλητο έξω να πιάνουνε τα κεφάλια τους. ήταν τρομακτικό” περιγράφει γυναίκα που επέβαινε στο μοιραίο λεωφορείο.

Η συγκεκριμένη επιβάτης σώθηκε από θαύμα καθώς καθόταν μόλις 2 θέσεις μακριά από τον Νικόλαο Χλώψιο, τον 53χρονο από τη Λάρισα ο οποίος και έχασε τη ζωή του στο σοκαριστικό δυστύχημα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ