Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Οι δράστες προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» τα βίντεο πριν από τη σύλληψή τους – Σοκάρουν οι απολογίες

Οργή και φρίκη προκαλούν τα όσα αποκαλύπτονται για την υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Το Σάββατο, παραμονή Χριστουγέννων, τρεις από τους τέσσερις ανήλικους που απολογήθηκαν πήραν τον δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο τέταρτος μαθητής αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους που ορίστηκαν σε υποχρεωτική εμφάνιση ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας του, καθώς και σε παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό. Κι αυτό για μόλις… 13 μέρες, αφού τότε θα συμπληρώσει τα 15 χρόνια, που εκ του νόμου μπορεί ένας κατηγορούμενος να κριθεί προφυλακιστέος.

Βιασμός στο Ίλιον: Τι έλεγαν οι ανήλικοι δράστες στον 15χρονο – Στο μικροσκόπιο ο ρόλος των κοριτσιών της παρέας

Από τις έρευνες στα κινητά τους τηλέφωνα προέκυψε ότι λίγο πριν συλληφθούν, οι 15χρονοι προσπάθησαν να διαγράψουν βίντεο στα οποία αποτυπώνονται οι απάνθρωπες πράξεις τους, ενώ έχουν βρεθεί και εκατοντάδες μηνύματα μέσω των οποίων φαίνεται ότι οι δράστες προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΜEGA, όταν κατάλαβαν ότι είχε ξεκινήσει η έρευνα και ο πατέρας του 15χρονου είχε πάει να καταθέσει στις Αρχές, το πρώτο πράγματα που έκαναν ήταν να προσπαθήσουν να εξαφανίσουν τα βίντεο στα οποία είχε καταγραφεί η κακοποίηση του 15χρονου. Το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν οι συλληφθέντες και με τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μέσω εφαρμογής. «Πλέον η αστυνομία μας αναζητά, πρέπει να τα εξαφανίσουμε γιατί έχουν καταλάβει πλέον ποιοι είμαστε», φέρεται να γράφουν μεταξύ άλλων.

Ίλιον: Προφυλακιστέοι τρεις ανήλικοι για τον ομαδικό βιασμό του 15χρονου

Υπενθυμίζεται ότι οι ανήλικοι βιντεοσκοπούσαν τα όσα φρικιαστικά έκαναν στον 15χρονο, ενώ στη συνέχεια μοίραζαν το υλικό στο σχολείο, στους συμμαθητές τους. Μάλιστα, είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα βίντεο κλιπ με όσα είχαν καταγράψει και ένα τραγούδι τραπ με τους βιασμούς του 15χρονου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν βιάσει τον 15χρονο επτά φορές, ενώ είχαν τραβήξει δύο βίντεο, διάρκειας περίπου ενός λεπτού το καθένα. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν χειριστεί υποθέσεις με σκληρούς ποινικούς, «έσπασαν» όταν τα είδαν. Το ίδιο ένιωσαν όταν άκουσαν όσα περιέγραψε ο 15χρονος μαθητής στις καταθέσεις του.  Το ανήλικο θύμα έχει δώσει τουλάχιστον δύο καταθέσεις. Η πιο ανατριχιαστική είναι αυτή που έδωσε στην παιδοψυχολόγο του Ανηλίκων η οποία κατάφερε να «ξεκλειδώσει» τον 15χρονο, που αποκάλυψε με λεπτομέρειες τον εφιάλτη που βίωνε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί είπε ότι δεν γνώριζε ότι τον βιντεοσκοπούσαν και ότι το κατάλαβε λίγες μέρες μετά, όταν πήγε στο σχολείο και διαπίστωσε ότι πολλοί συμμαθητές του ήξεραν όσα είχαν γίνει στην ερειπωμένη μονοκατοικία στο Ίλιον.

Ομαδικός βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Ενώπιον του ανακριτή σήμερα οι ανήλικοι
Ίλιον σπίτι
Φωτό: Intime

Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ένας από τους ανήλικους δράστες άνοιγε το ερειπωμένο σπίτι με κλειδί, καθώς η μονοκατοικία φέρεται να ανήκει στη γιαγιά του που ζει στην επαρχία. Η συμμορία έμπαινε στο σπίτι της φρίκης από την πίσω πόρτα καθώς ήθελαν να αποφύγουν τα βλέμματα των περαστικών.

«Είναι εδώ και 3 – 4 μήνες που μαζεύονταν από το απόγευμα και μετά, φώναζαν, γλεντούσαν,  έβαζαν πολύ δυνατά μουσική, είχε έρθει κάνα δυο φορές η αστυνομία αλλά μόνο και αποκλειστικά για τη μουσική», λένε γείτονες.

Στην απολογία τους, οι τέσσερις ανήλικοι δράστες (από την ομάδα των οκτώ συνολικά αγοριών) φέρεται να παραδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις τους, υποστηρίζοντας όμως πως ό,τι έγινε ήταν ένα ερωτικό παιχνίδι, ένας εφηβικός πειραματισμός με εναλλαγή ρόλων, ρίχνοντας ευθύνες ακόμη και στο 15χρονο θύμα τους.

«Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν ερωτικά. Ο ένας το έκανε στον άλλο. Αμέσως πριν και αμέσως μετά την σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο … είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», είπε ένας εκ των κατηγορουμένων.

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δεν γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν», είπε άλλος κατηγορούμενος στην απολογία του.

Αναζητείται ένας ανήλικος – Φόβοι ότι έχει διαφύγει

Εκτός από τους τρεις μαθητές που προφυλακίστηκαν και τον τέταρτο που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, οι άλλοι δύο εκ των 6 συλληφθέντων, ζήτησαν να απολογηθούν την Τρίτη.

Έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο ανήλικοι, ένας εκ των οποίων παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές μαζί με τον δικηγόρο του.  Ο όγδοος ακόμα αναζητείται και με την έκταση που έχει πάρει η υπόθεση, δεν αποκλείεται να βρίσκεται εκτός Ελλάδος.

σπίτι Ίλιον

Ίλιον: Ο ρόλος των τεσσάρων κοριτσιών

Όπως έγραψε από χθες το enikos.gr, ο 15χρονος ήταν στην ίδια παρέα με τους βασανιστές και κακοποιητές του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεχόταν bullying για την εμφάνισή του, ενώ οι συλληφθέντες φέρεται να τον απειλούσαν και να τον χτυπούσαν με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ το οποίο και κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκαν αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως δράστες για να βιάσουν το παιδί. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέρεται να βίαζαν τον 15χρονο ακόμη και με σκουπόξυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στην ίδια παρέα ήταν και τέσσερα κορίτσια, τα οποία όμως δεν συμμετείχαν στον βιασμό του 15χρονου, ούτε ήταν μπροστά στις φρικώδεις πράξεις. Ωστόσο, φέρεται να διακινούσαν στα σχολεία τα βίντεο που τραβούσαν οι κατηγορούμενοι, την ώρα που κακοποιούσαν τον ανήλικο. Οι αρχές λαμβάνουν καταθέσεις και στην περίπτωση που ταυτοποιηθούν οι τέσσερις μαθήτριες, δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 15χρονος από το Ίλιον στην κατάθεσή του φέρεται να ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι την πρώτη φορά που τον κακοποίησαν, του είπαν πως «έκαναν πλάκα» και δεν θα ξαναγίνει κάτι ανάλογο. Με αυτόν τον τρόπο πείστηκε και πήγε ξανά στο εγκαταλελειμμένο σπίτι της περιοχής, που έγινε τελικά τόπος μαρτυρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ