Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Έρχονται 6 νέα εντάλματα σύλληψης – Ο ρόλος του ανηλίκου που αναζητείται

Έξι νέα εντάλματα σύλληψης αναμένονται για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον. Σημειώνεται ότι ήδη προφυλακίστηκαν το Σάββατο τρεις από τους τέσσερις ανήλικους μετά την απολογία τους. Ο τέταρτος έφηβος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της παρουσίασής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή την προσεχή Τρίτη.

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Οι δράστες προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» τα βίντεο πριν από τη σύλληψή τους – Σοκάρουν οι απολογίες

Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο ανήλικοι που συμμετείχαν στα βασανιστήρια σε βάρος του 15χρονου, οι οποίοι δεν είχαν εντοπιστεί. Ο ένας παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές, μαζί με τον δικηγόρο του, όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο. Φέρεται να βρισκόταν εκτός Αθηνών, με τους γονείς του, λόγω των εορτών. Ο δεύτερος, ο όγδοος δηλαδή, δεν έχει εντοπιστεί και εκτιμάται ότι ίσως έχει διαφύγει από τη χώρα, πιθανότατα στην Αλβανία.

Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με τον 15χρονο, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο καταγγέλλων φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ο συγκεκριμένος ανήλικος είχε βασικό ρόλο στο μαρτύριο που βίωνε και ενδεχομένως να είχε και την ιδέα για όσα έγιναν. Ο 15χρονος τον υπέδειξε επίσης ως το άτομο που έστελνε τα βίντεο που τραβούσαν κατά την διάρκεια των καταγγελλόμενων πράξεών τους σε κινητά άλλων μαθητών. Μάλιστα, φέρεται να ήταν και «πρωταγωνιστής» και σε ένα βίντεο που προσπάθησε να σβήσει.

Τα άλλα τέσσερα εντάλματα, όπως έγραψε από χθες το enikos.gr, αφορούν σε τέσσερα κορίτσια (τρεις 15χρονες και μία 14χρονη), στα οποία αναφέρθηκε ο 15χρονος κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην παιδοψυχολόγο του Ανηλίκων, χωρίς όμως να τους έχει αποδώσει κάποιον συγκεκριμένο ρόλο.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, τα τέσσερα κορίτσια, που ήταν στην ίδια παρέα, δεν συμμετείχαν στην κακοποίηση του 15χρονου, όμως φέρεται να διακινούσαν στα σχολεία τα σκληρά βίντεο που τραβούσαν οι κατηγορούμενοι. Οι Αρχές λαμβάνουν καταθέσεις και δεν αποκλείεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ενδεχομένως για διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Βιασμός 15χρονου στο Ίλιον: Oι απολογίες των ανήλικων δραστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνήθηκαν ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό. Συγκεκριμένα την απολογία τους, οι τέσσερις ανήλικοι δράστες (από την ομάδα των οκτώ συνολικά αγοριών) φέρεται να υποστήριξαν όμως πως ό,τι έγινε ήταν ένα ερωτικό παιχνίδι, ένας εφηβικός πειραματισμός με εναλλαγή ρόλων, ρίχνοντας ευθύνες ακόμη και στο 15χρονο θύμα τους. 

«Δεν τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», υποστήριξε ένας από τους κατηγορούμενους.

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δεν γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν», ανέφερε ένας άλλος κατηγορούμενος.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στην παιδοψυχολόγο του ανηλίκων ο 15χρονος, τα βίντεο στα οποία φέρεται να έχουν καταγραφεί ο βιασμός και οι ξυλοδαρμοί σε βάρος του, στο σπίτι της γιαγιάς ενός από τους κατηγορούμενους εφήβους, είναι τελικά τέσσερα: «Από ό,τι ξέρω υπάρχουν άλλα 3 βίντεο, δεν τα έχω δει. Από τα 8 άτομα , μπορεί οι 5 να ήταν τη μία ημέρα, οι 4 την άλλη. Δεν ήταν όλοι μαζί».

«Με παίρνανε σηκωτό. Τους έλεγα δεν θέλω. Όταν φώναζα μου βάζανε ένα μαξιλάρι στη μούρη… Με βαρούσαν γενικά στο σώμα μου. Στα χέρια, σφαλιάρες», ανέφερε ο 15χρονος.

Από τις έρευνες στα κινητά τους τηλέφωνα προέκυψε ότι λίγο πριν συλληφθούν, οι 15χρονοι προσπάθησαν να διαγράψουν βίντεο στα οποία αποτυπώνονται οι απάνθρωπες πράξεις τους, ενώ έχουν βρεθεί και εκατοντάδες μηνύματα μέσω των οποίων φαίνεται ότι οι δράστες προσπαθούσαν να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Συγκεκριμένα, όταν κατάλαβαν ότι είχε ξεκινήσει η έρευνα και ο πατέρας του 15χρονου είχε πάει να καταθέσει στις Αρχές, το πρώτο πράγματα που έκαναν ήταν να προσπαθήσουν να εξαφανίσουν τα βίντεο στα οποία είχε καταγραφεί η κακοποίηση του 15χρονου. Το ίδιο προσπάθησαν να κάνουν οι συλληφθέντες και με τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μέσω εφαρμογής. «Πλέον η αστυνομία μας αναζητά, πρέπει να τα εξαφανίσουμε γιατί έχουν καταλάβει πλέον ποιοι είμαστε», φέρεται να γράφουν μεταξύ άλλων.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρει πως: «το τραύμα που δημιουργείται σε ένα παιδί το οποίο κακοποιείται με αυτόν τον τρόπο είναι τεράστιο. Η ελληνική αστυνομία αυτό που μπορεί να κάνει είναι να εξιχνιάσει αυτά τα εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη, όπως έκανε και σε αυτή την περίπτωση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ