Θεσσαλονίκη: Οι κινήσεις του 34χρονου μητροκτόνου – Τι κατέγραψαν οι κάμερες

Τις κινήσεις του 34χρονου, ο οποίος φέρεται να σκότωσε την μητέρα του σε περιοχή της Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη, έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας από μαγαζιά που βρίσκονται κοντά στο σπίτι όπου διέμενε η οικογένεια.

Θεσσαλονίκη: Άφαντος ο 34χρονος μητροκτόνος – Τι είπε φίλος του για τη σχέση με την μητέρα του

Σε βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, έχουν καταγραφεί οι κινήσεις του 34χρονου το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr, στις 21:00 κάμερα τον κατέγραψε να περπατάει ψύχραιμος με ζακέτα και κουκούλα στο κεφάλι. Να σταματά και να μιλάει με μια γειτόνισσα και να συνεχίζει προς το σπίτι του.

Μισή ώρα αργότερα, μία κάμερα τον καταγράφει τελευταία φορά μπροστά από ένα κομμωτήριο να είναι νευρικός, καθώς κινείτο πάνω-κάτω. Κατά πάσα πιθανότητα είχε γίνει ήδη το στυγερό έγκλημα, όπως εκτιμάται. Το άσπρο αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε νεκρή η μητέρα του, καταγράφηκε το απόγευμα περίπου στις 18:30.

Θεσσαλονίκη: «Γιατί σκότωσα την μητέρα μου» – Τι έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμα ο 34χρονος – ΒΙΝΤΕΟ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αυτοκτόνησε ο 34χρονος – Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε

Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές για τον 34χρονο μητροκτόνο στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος παραμένει άφαντος.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιούν οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον γιο της 71χρονης, που βρέθηκε νεκρή μέσα σε αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή της Χαλκηδόνας, φέροντας τραύμα στο κεφάλι από πυροβολισμό με καραμπίνα.

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 34χρονος μητροκτόνος – Ομολογεί την πράξη του σε ιδιόχειρο σημείωμα

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη και το σενάριο ο 34χρονος να έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά το έγκλημα που πάγωσε την κοινή γνώμη, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο να κρύβεται προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη.

Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον γιο ως δράστη της δολοφονίας, λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό της νεκρής ηλικιωμένης γυναίκας. Αρχικά αφού διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί πριν από περίπου 1-1,5 μήνα από εταιρεία ενοικιάσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντόπισαν την οικία του φερόμενου ως δράστη και της μητέρας του και πραγματοποίησαν έφοδο, χωρίς να βρουν κάποιον εκεί.

Ωστόσο, μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα του 34χρονου, στο οποίο ανέλυε τους λόγους που προχώρησε στην πράξη του γράφοντας ότι είχε χρέη και ότι δεν άντεχε άλλο τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η μητέρα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης αναφέρει ότι δεν ήθελε να προκαλέσει ένα τόσο ισχυρό τραύμα στην μητέρα του, ενώ μιλά και για τις απώλειες στενών συγγενικών τους προσώπων.

Όπως αναφέρει η Voria.gr, το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα στο σπίτι, σύμφωνα με τις αρχές, είναι παρόμοιο με την καραμπίνα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία της ηλικιωμένης και έχει σταλεί για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι αυτό με το οποίο ο δράστης εκτέλεσε την άτυχη γυναίκα.

Σύμφωνα με τις πηγές στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε ένας συγκεντρωτήρας (αυτός που συγκεντρώνει τα σκάγια) και γι’ αυτό και οι αρχές πιθανολογούν ότι το όπλο κυνηγετικού τύπου, όπως αυτό που βρέθηκε στο σπίτι, είναι το ίδιο με εκείνο του εγκλήματος.

«Η 71χρονη ήταν καλός άνθρωπος»

Η κοινωνία της Χαλκηδόνας δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 34χρονος αναζητείται για την δολοφονία της μητέρας του. Σε δηλώσεις της, μια κάτοικος της περιοχής που γνώριζε την οικογένεια, είπε «η 71χρονη ήταν πολύ καλή. Αγαπούσε πολύ το παιδί της γιατί τον είχε μοναχογιό. Η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα μετά τον θάνατο του συζύγου της, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο».

«Ο γιος της είναι πολύ καλό παιδί. Ήπιο και μιλούσε με όλους. Όποτε μιλούσα με την 71χρονη έλεγε πάντα τα καλύτερα για το παιδί της. Ζούσαν μαζί στο ίδιο σπίτι. Η γυναίκα ανυπομονούσε να κάνει εγγόνια», πρόσθεσε.

«Στενοχωρήθηκα πολύ» λέει φίλος του 34χρονου

Ο φίλος του 34χρονου, Σάκης Μπρετάκης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία», είπε ότι «είναι ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Είχαμε συνεργαστεί σε μια εταιρεία και μάλιστα είχε πιάσει δουλειά στην Σίνδο. Τώρα τι έγινε, δεν μπορώ να ξέρω. Δεν ανοιγόταν για τα οικογενειακά του. Ήταν ένα χαμογελαστό, συνεσταλμένο και ήσυχο παιδί. Ήμασταν φίλοι εδώ και τρία χρόνια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν υπήρχαν καβγάδες ανάμεσα στον γιο και την μητέρα. Ήμασταν οικογενειακοί φίλοι. Έκαναν και οι γονείς μας πολλή παρέα από παλιά».

Ο κ. Πρεντάκης τόνισε ότι «δεν έχω κοιμηθεί όλη νύχτα. Στενοχωρήθηκα πολύ και μου φάνηκε πολύ ξαφνικό. Ήταν μοναχοπαίδι, ο πατέρας του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο πριν από περίπου 8 χρόνια, όταν τον παρέσυρε αυτοκίνητο. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και χθες δεν απαντούσε. Πιστεύω ότι είναι καλά και τον ψάχνουν όλοι».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ