Τέμπη: Ερωτήματα για το μπάζωμα στον τόπο του δυστυχήματος – Οι νέες δηλώσεις Καρυστιανού και η απάντηση Αγοραστού

Πολλά είναι τα ερωτήματα για την υπόθεση των Τεμπών και ένα από αυτά αφορά στο ποιος είχε δώσει τελικά την εντολή για το μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος, με αποτέλεσμα να… χαθούν στοιχεία όπως έχουν πει πραγματογνώμονες αλλά και συγγενείς των θυμάτων.

Στυλιανίδης στον Realfm 97,8 για Τέμπη: Εγώ θα καλούσα τους συνδικαλιστές στην Εξεταστική Επιτροπή

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Συγγενών Θυμάτων Τεμπών και μητέρα της Μάρθης που σκοτώθηκε στο δυστύχημα, Μαρία Καρυστιανού μίλησε στο Alert για το εξώδικο που είχε στείλει στον πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, καθώς είχε πληροφορηθεί ότι το μπάζωμα έγινε από την Περιφέρεια.

Όπως είπε, έλαβε γραπτή απάντηση από τον ίδιο τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ανέφερε πως «ακολουθούσε εντολές» και ότι αυτές ήρθαν από τον κ. Τριαντόπουλο έπειτα από δύο συνεδριάσεις που έγιναν για να καταλήξει στην απόφασή του.

Τέμπη: Στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η δικογραφία των 1.000 σελίδων – Τι περιλαμβάνει

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά στο βίντεο, «εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι ”Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή”».

Στην συνέχεια, ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι «αυτό το έγγραφο υπάρχει στην δικαιοσύνη και δεν έχει γίνει τίποτα;» και η κυρία Καρυστιανού απαντάει «τίποτε!».

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Τέμπη: Νόμιμη και επιβαλλόμενη η παραγγελία Αδειλίνη

Νέα απάντηση Αγοραστού

O πρώην περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός τόνισε στο aftodioikisi.gr, για τη νέα τοποθέτηση της κυρίας Καρυστιανού είπε:

«Όχι δεν είναι έτσι όπως τα λέει η κυρία Καρυστιανού. Σέβομαι τον πόνο των οικογενειών και τόσο καιρό δεν ήθελα να κάνω δημόσιες τοποθετήσεις. Εγώ όσα έχω να πω, τα έχω πει εκεί που πρέπει. Αλλά να ξεκαθαρίσουμε το εξής: Εγώ γραπτή δήλωση στην κυρία Καρυστιανού, ούτε έδωσα, ούτε αναφέρω το όνομα που η ίδια λέει».

Ως προς την επίθεση που δέχεται ο ίδιος για το μπάζωμα από την Περιφέρεια, ο πρώην Περιφερειάρχης, αναφέρει τα εξής:

«Η περιφέρεια είχε υποστηρικτικό ρόλο, με μηχανήματα και τα συνεργεία. Ενεργήσαμε βάσει του Ειδικού Σχεδίου Ανθρώπινων Απωλειών από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική. Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), στο οποίο οφείλαμε να συμβάλουμε και τεθήκαμε σε αυξημένη ετοιμότητα, όπως έγινε και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δομές (νοσοκομεία κτλ). Κληθήκαμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια-υποστηρικτικά, και το κάναμε, δίνοντας μηχανήματα, προσωπικό, σκαπτικά μέσα κ.α. Οπότε, δεν υπήρξε καμία μεμονωμένη πρωτοβουλία, ούτε προσωποποιείται η “εντολή”. Στο Σ.Ο.Π.Π συμμετέχουν πολλοί… και οι όποιες ενέργειες αποφασίζονται συντονισμένα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ