Τέμπη: Στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η δικογραφία των 1.000 σελίδων – Τι περιλαμβάνει

Ο φάκελος της δικογραφίας για το δυστύχημα των Τεμπών εστάλη από την Εισαγγελία Λάρισας στα μέλη της Εξεταστικής της Βουλής και μέσα στην ημέρα αναμένεται να αρχίσει η μελέτη του.

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Τέμπη: Νόμιμη και επιβαλλόμενη η παραγγελία Αδειλίνη

Η δικογραφία, η οποία αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες, περιλαμβάνει τις εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, μηνυτήριες αναφορές, τα πορίσματα των εκθέσεων πραγματογνωμόνων και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο και η μυστικότητα της διαδικασίας οι βουλευτές δεν θα πάρουν αντίγραφα, ενώ δεν θα έχουν και τα κινητά τους. Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής ώστε να μελετήσουν τα σχετικά έγγραφα και να λάβουν στοιχεία για τη σύνταξη των πορισμάτων.

Τέμπη: Οι αποκαλύψεις του προέδρου των εργαζομένων του ΟΣΕ έναν χρόνο μετά την τραγωδία

Τα τελικά συμπεράσματα θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 8 Μαρτίου από τα μέλη της Επιτροπής, ενώ λίγες ημέρες μετά, στις 11 Μαρτίου θα γίνει η τελική συνεδρίαση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να κατατεθεί κοινό πόρισμα.

Μετά και την έλευση της δικογραφίας είναι πιθανό να δοθεί παράταση λίγων ημερών για να μπορέσουν να κόμματα να συνυπολογίσουν το νέο υλικό στο πόρισμά τους. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης έχει ζητήσει παράταση όλων των προθεσμιών τουλάχιστον για μία εβδομάδα ώστε να γίνει πιο προσεκτική ανάγνωση των εισαγγελικών ευρημάτων.

Πραγματογνώμων για τα Τέμπη: Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει – Τι λέει το πόρισμά μας

Το ΚΚΕ με επιστολή του προς το προεδρείο της Εξεταστικής ζητεί να υπάρξει νέα έκτακτη συνεδρίαση για να συζητηθούν τα στοιχεία της δικογραφίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ