Στυλιανίδης στον Realfm 97,8 για Τέμπη: Εγώ θα καλούσα τους συνδικαλιστές στην Εξεταστική Επιτροπή

Για την Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη και για το ότι δεν κλήθηκαν συνδικαλιστές μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή και της Κάτιας Μακρή.

Τέμπη: Στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής η δικογραφία των 1.000 σελίδων – Τι περιλαμβάνει

Όπως είπε ο κ. Στυλιανίδης, «προσωπικά αν θέλετε τη γνώμη μου, εγώ θα τούς καλούσα» και πρόσθεσε ότι «έχουμε τώρα τη μαρτυρία τους. Στα χαρτιά που έστειλαν υπάρχει. Δεν εισφέρει κάτι περισσότερο από αυτά που ξέρουμε».

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ έκανε δύο επισημάνσεις. Πρώτον, όπως είπε, «η Εξεταστική δεν έχει κλείσει. Δεύτερον την ποινική διερεύνηση του θέματος δεν την κάνει η Βουλή. Οι ευθύνες μπορεί να είναι πολιτικές, μπορεί να είναι διοικητικές, μπορεί να είναι διαχειριστικές, μπορεί να είναι και ποινικές. Την ποινική ευθύνη απόλυτα την διερευνά η Δικαιοσύνη. Η Εξεταστική κάνει την πολιτική διερεύνηση και αν κατά τη διαδικασία ενσκήψουν ευθύνες ή στοιχεία που μπορούν να διευκολύνουν τη δικαστική – δικονομική έρευνα έχει την υποχρέωση να ενημερώνει η Βουλή τη Δικαιοσύνη και όχι η Δικαιοσύνη τη Βουλή».

Τέμπη: Αλαλούμ με το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων από την πλατεία Συντάγματος

Ο κ. Στυλιανίδης υποστήριξε ότι «δυστυχώς μέσα στη συζήτηση από την πρώτη ώρα που ξεκινήσαμε, υπήρξαν πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις που είχαν το «διά ταύτα» έτοιμο. Δηλ. είχαν βγάλει το συμπέρασμα πριν ολοκληρωθεί η έρευνα, πριν εξεταστούν οι 37 μάρτυρες, πριν δουν τα στοιχεία που ανακύπτουν στην επικαιρότητα . Και αυτό το πράγμα εμένα μου ξενίζει. Δεν είμαστε εδώ για να χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός, έχουμε απόλυτο σεβασμό στις ζωές που χάθηκαν και στους ανθρώπους που έμειναν πίσω, όμως το πνεύμα της Δικαιοσύνης προϋποθέτει ψυχραιμία, νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και διευκόλυνση της έρευνας».

«Πρώτη φορά το ζω αυτό να έρθει η δικογραφία στη Βουλή. Είναι μια απόρρητη διαδικασία που πρέπει να προστατεύεται. Η μόνη περίπτωση που η Δικαιοσύνη στέλνει προς τη Βουλή αμελητί είναι όταν πέφτει πάνω σε ευθύνες πολιτικών προσώπων. Η Βουλή δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη. Η Βουλή ελέγχει τις πολιτικές ευθύνες και αν προκύψει κάτι που μπορεί να εισφέρει στη Δικαιοσύνη, το δίνει» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης και συμπλήρωσε:

Τέμπη: Οι αποκαλύψεις του προέδρου των εργαζομένων του ΟΣΕ έναν χρόνο μετά την τραγωδία

«Εμείς θέλουμε να βρεθούν οι ένοχοι, να βρεθούν οι πράξεις που έγιναν οι οποίες στοίχισαν τη ζωή των παιδιών που χάθηκαν και να νιώσει και η κοινωνία ότι το συντεταγμένο κράτος Δικαίου λειτουργεί.  Το μείζον είναι να υπάρξει ψυχραιμία και στοιχειοθέτηση για να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα και στη συνέχεια να τοποθετηθούμε εκ νέου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ