Τέμπη: Αλαλούμ με το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων από την πλατεία Συντάγματος

Αλαλούμ με το ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν τα ονόματα των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη από την πλατεία Συντάγματος. Συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων πήγαν το βράδυ και καθάρισαν τα ονόματα που είχαν γραφτεί με κόκκινη μπογιά από διαδηλωτές κατά τη χθεσινή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Επρόκειτο για μια συμβολική κίνηση στη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας και το σβήσιμο των ονομάτων προκάλεσε αντιδράσεις στα social media.

Πηγές από το φρουραρχείο αναφέρουν ότι «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία». Κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα».

«Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου» διευκρινίζεται.

Μετά τις αντιδράσεις η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη τόνισε στο MEGA ότι «γενικά τα συνεργεία καθαρισμού ύστερα από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο».

«Ενημερώθηκα χθες, το είδα και στα κοινωνικά δίκτυα. Τα συνεργεία καθαρισμού πηγαίνουν πάντοτε έπειτα από πορείες, δεν πήγαν ειδικώς. Ήμουν και εγώ στην πορεία και δεν είχα δει αυτό το ζήτημα, ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Το συνεργείο πηγαίνει εκεί σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν: “Να σβήσουμε ή να μη σβήσουμε;”. Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, τη συνηθισμένη ώρα. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, όμως, σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία», επεσήμανε η ίδια.

Σε δηλώσεις της στο OPEN η κυρία Μπέη πρόσθεσε ότι «δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ