Σύνταγμα: Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό για τα θύματα του ναυαγίου της Πύλου

Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό άφησαν οι διαδηλωτές στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων και των φορέων στο Σύνταγμα για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου με θύματα μετανάστες.

Ναυάγιο στην Πύλο – Αλεξίου: Κανένα λάθος στον επιχειρησιακό σχεδιασμό

Με αυτή την κίνησή τους τιμούν την μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος  με το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.  «Έγκλημα διαρκείας, χιλιάδες οι νεκροί. Απάνθρωπο το σύστημα που δολοφονεί», ήταν το σύνθημα που δόνησε την ατμόσφαιρα.

Ναυάγιο στην Πύλο: Πέντε προσαγωγές μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Στο συλλαλητήριο απαγγέλθηκε το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ για τους πρόσφυγες «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα του, εκτός αν…»

Ναυάγιο στην Πύλο – Σιακαντάρης: «Tο Λιμενικό έδρασε σύμφωνα με το δίκαιο και τις ανθρωπιστικές αρχές» – BINTEO

Συγκίνηση προκάλεσε το τραγούδι «του Κόσμου οι Λαοί» των Κοινών Θνητών που ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια οι  συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς τα  γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ναυάγιο στην Πύλο: Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Παράλληλα, φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου άφησαν στον ουρανό διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων αλλά και φορείς της πόλης.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκε στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Εκεί οι διαδηλωτές άφησαν φαναράκια να πετάξουν στον ουρανό, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ