Εκλογές 2023 – Γιώργος Κουβαράς: Η αποκάλυψη για το debate των πολιτικών αρχηγών

Για την αναβολή του debate των πολιτικών αρχηγών,  το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης (15/6), μίλησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουβαράς, ο οποίος θα ήταν συντονιστής του debate, σχολίασε  στην εκπομπή Στούντιο 4 την αναβολή του έπειτα από την κήρυξη του τριήμερου Εθνικού Πένθους λόγω του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Ο δημοσιογράφος εξέφρασε την άποψη ότι «δεν θα γίνει καθόλου».

«Κάποια κόμματα δεν μπορούσαν το Σάββατο, τα οποία και ζήτησαν να γίνει την Κυριακή αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούσε γιατί έχει την διακαναλική συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επομένως δεν κατάφεραν να τα βρουν γιατί ο καθένας έχει τις δικές του υποχρεώσεις. Ήταν δύσκολο να τα βρουν για μια άλλη ημέρα, να είμαστε ειλικρινείς, από Δευτέρα θεωρητικά είναι ανοιχτό ακόμα το πεδίο αλλά νομίζω ότι πάρα πολύ δύσκολα θα βρεθεί η μέρα διότι έχουν όλοι πάρα πολύ έντονο πρόγραμμα. Από ότι καταλαβαίνω η εικόνα είναι ότι μάλλον δεν θα γίνει debate. Μάλλον, δεν υπάρχει το σίγουρο, αλλά πάει προς ναυάγιο. Κρίμα να πω γιατί όλοι το περίμεναν, νομίζω και οι ίδιοι» ανέφερε  ο Γιώργος Κουβαράς.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος πρόσθεσε: «Εδώ ήταν όλα έτοιμα, η ΕΡΤ είχε ξανά από την αρχή οργανωθεί, χθες κάναμε πρόβα στο στούντιο το απόγευμα και όλα ήταν έτοιμα γενικώς αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που μάλλον μας οδηγούν πίσω. Δεν βρίσκω πολύ πιθανό να βρεθεί ημερομηνία που να καλύπτει όλα τα κόμματα. Δηλαδή, αφού δεν βρέθηκε σήμερα μια λύση στην διακομματική που έγινε σήμερα το πρωί και είχε αποστολή αφενός να αναβάλλει το αποψινό και αφετέρου να βρει μια νέα ημερομηνία, δεν λέω ότι αποκλείεται αλλά μου φαίνεται δύσκολο. Αυτό λέει το ρεπορτάζ και το μεταφέρω, πως δεν βρέθηκε μια κοινή συνισταμένη».

«Σε αυτό το debate βέβαια θα ήταν καλύτερα τα πράγματα διότι είχε δοθεί η δυνατότητα ενός ελεύθερου θέματος στους δημοσιογράφους, δηλαδή να κάνουν μια ελεύθερη ερώτηση με ότι θέλουν. Επίσης, είχε δοθεί η δυνατότητα σε κάθε γύρο να υπάρχει μια έξτρα διευκρινιστική ερώτηση από τους δημοσιογράφους. Ήταν δηλαδή αρκετά πιο “χαλαρό” το πλαίσιο αλλά όλα αυτά είναι… ιστορία, εάν δεν γίνει. Θα το βλέπαμε στην πράξη πώς θα λειτουργούσε, νομίζω πως θα ήταν λίγο πιο άνετο από το προηγούμενο και επίσης ήταν λιγότεροι οι αρχηγοί γιατί είναι αυτοί που έχουν μπει στη βουλή», σημείωσε μιλώντας για το debate ο Γιώργος Κουβαράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ