Εκλογές 2023: «Μαύρος καπνός» για το debate – Δεν συμφώνησαν νέα ημερομηνία οι εκπρόσωποι των κομμάτων

Στον «αέρα» βρίσκεται το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν συμφώνησαν σε νέα ημερομηνία μετά την πρώτη απόφασή τους να αναβληθεί η τηλεμαχία, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, εξαιτίας της πολύνεκρης τραγωδίας ανοιχτά της Πύλου.

Εκλογές 2023: Αναβάλλεται το debate λόγω του ναυαγίου στην Πύλο

Η απόφαση για την σημερινή αναβολή ελήφθη καθώς η χώρα βρίσκεται σε τριήμερο εθνικό πένθος και έχουν ανασταλεί όλες οι κομματικές και προεκλογικές εκδηλώσεις. Στην Διακομματική Επιτροπή έγιναν συζητήσεις για νέα ημέρα διεξαγωγής της τηλεμαχίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Νέα Δημοκρατία πρότεινε το debate να γίνει Σάββατο, μετά την λήξη του εθνικού πένθους, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αντιπρότειναν να γίνει Κυριακή, ενώ η Ελληνική Λύση δεν είχε πρόβλημα και για τις δύο ημέρες.

Εκλογές 2023: Τι θα γίνει με το debate μετά την κήρυξη εθνικού πένθους – Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή

«Συμφώνησαν όλοι ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει από Δευτέρα. Έμεινε ένα ανοικτό παράθυρο σε περίπτωση που αλλάξουν κάποια δεδομένα για το Σάββατο και την Κυριακή να ενημερωθεί η υπουργός και από εκεί και πέρα να ακολουθηθεί η διαδικασία, εφόσον είναι ομόφωνη αυτή η πρόταση», τόνισε ο κ. Σταυριανουδάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ