Ναυάγιο στην Πύλο: Στο Σχιστό οι σοροί των μεταναστών – Ξεκινά η ταυτοποίηση- ΒΙΝΤΕΟ

Στο Σχιστό μεταφέρθηκαν σήμερα (15/6) το πρωί τα άψυχα σώματα των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο που έγινε το πρωί της Τετάρτης(14/6) στα ανοιχτά της Πύλου στη Μεσσηνία.

Εκλογές 2023: Αναβάλλεται το debate λόγω του ναυαγίου στην Πύλο

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο Σχιστό Κορυδαλλού με ένα τεράστιο φορτηγό ψυγείο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν ήταν όλοι οι νεκροί μέσα σε αυτό. Το φορτηγό μεταφέρθηκε από την Καλαμάτα στο Σχιστό συνοδεία οχημάτων της ΟΠΚΕ και του Λιμενικού και, όπως γνωστοποιήθηκε, δεν θα έρθει άλλο φορτηγό εντός της σημερινής ημέρας.

Πλέον τα πτώματα των άτυχων μεταναστών θα παραμείνουν στα ψυγεία του νεκροταφείου Σχιστού προκειμένου να αρχίσουν οι νεκροτομές για να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου αλλά και να γίνουν οι εξετάσεις για ταυτοποίηση DNA. Στη συνέχεια αυτό το υλικό θα σταλεί στις πρεσβείες, από τις χώρες τις οποίες κατάγονταν οι νεκροί από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Εκεί, θα γίνει η επιβεβαίωση των στοιχείων και για όσους δεν βρεθούν στοιχεία, σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα ταφούν στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Ναυάγιο στην Πύλο: Ανακρίνονται επτά άτομα ως διακινητές – Τους υπέδειξαν μετανάστες

 

 

Ναυάγιο στην Πύλο: Στην Μαλακάσα θα μεταφερθούν οι διασωθέντες

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ