Στέφανος Ξενάκης για την σύλληψή του: «Δεν θέλει πολύ να σαλτάρεις…»

Για την κράτηση του επί 8 ημέρες από την αστυνομία μίλησε ο γνωστός συγγραφέας, Στέφανος Ξενάκης.

Ο συγγραφέας περιέγραψε πως πέρασε το πρώτο βράδυ στο κρατητήριο. «Την πρώτη μέρα δεν έχω φάει τίποτα. Δεν έχω καθόλου όρεξη να φάω τίποτα. Ήταν σοκ για μένα. Σε 8 μέρες είχα τελειώσει. Και δεν είχε διαρρεύσει ακόμα το όνομα. Την δεύτερη ημέρα κυκλοφόρησε κακώς το όνομα μου και αυτή η πρωτοφανής διαπόμπευση, εξευτελισμός δική μου και της οικογένειας μου ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Αν δεν είχα τους δικούς μου έξω να μου συμπαρασταθούν και τους δικούς μου ανθρώπους μέσα, δεν θέλει πολύ να σαλτάρεις όταν η μισή Ελλάδα λέει ότι είσαι ένας κατ’ εξακολούθηση απατεώνας. Είναι τεράστιο αυτό το πράγμα», είπε στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ ο Στέφανος Ξενάκης.

Εξήγησε ότι κοιμήθηκε σε ένα κελί με άλλους δύο ανθρώπους. «Τσίμπησα λίγο ψωμάκι. Κοιμήθηκα το βράδυ. Μιλούσα με τον κ. Στέλιο, τον Αποστόλη έναν καπετάνιο που ήταν στο ίδιο κελί», ανέφερε ο συγγραφέας.


«Εγώ ξυπνάω πέντε το πρωί. Γιατί ξυπνάω πολύ νωρίς αλλά πέντε το πρωί πρώτα απ’ όλα ήταν κλειδωμένο το κελί. Δεν μπορούσες να πας τουαλέτα. Ενώ την περισσότερη ώρα της ημέρας ήταν ανοιχτό και μπορούσες να κυκλοφορήσεις στον διάδρομο για κάποιο λόγο το βράδυ το κλειδώνουν οπότε δεν μπορείς να πας τουαλέτα»
, είπε ο Στέφανος Ξενάκης.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι ήταν δύσκολη η στιγμή το πρωί όταν συνειδητοποίησε πως δεν βρίσκεται στο σπίτι του. «Δεν ήμουν σπίτι μου. Δεν ήμουν στο κρεβάτι μου. Δεν ήμουν με το κορίτσι μου. Δεν ήμουν με τα παιδιά μου. Έψαχνα κάτι να νιώσω καλά. Είδα ένα κουνουπάκι που ήταν στον τοίχο του κελιού. Και ήτανε ο μόνος ζωντανός οργανισμός που θα μου κρατούσε παρέα. Λέω κοίτα να δεις έχουμε και κατοικίδιο», ανέφερε ο συγγραφέας.

Για την ψυχολογική δοκιμασία που είχε η κράτηση του αποκάλυψε ότι χρειάζεται κουράγιο να βρεις θετικά ακόμη και σε μία τόσο δύσκολη κατάσταση και να συνεχίσεις να κάνεις πράγματα που αγαπάς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ